Leder med 80 nm

«Amoress 2» suser av gårde med spinnaker inn i ARC-natten, og mannskapet gleder seg over solid ledelse, surf i 16 knop, delfiner og god mat.

Publisert Sist oppdatert

LEDER : «Amoress 2».

Her er den rykende ferske mailen fra NORsteam-seiler Christian Juell om bord i den svenske Swanen torsdag kveld:

Vi hadde en veldig god natt, med to store skift som vi mötte perfekt. Vi gikk derfor rett mot mål i hele natt.

Med månen oppe frem til kl 02 er det lettere å gi gass, siden vi ser bölgene.

Delfiner hopper stadig rundt oss om natten. Jeg tror vi alle er enige om at det ikke finnes et dyr som gir mer glede her ute...

Vi fikk også förste surf på 16 knop, noe som er göy i en litt tung 48-foter..

Vinden droppet veldig på morgenkvisten i dag, siden har den vedvart hele dagen. Nå seiler vi i 11-16 knops vind, akkurat pilet fra 1.5 oz spinnaker til 0.75. Vi tenker å kjöre spinnaker hele natten. Er veldig påkjenning på seilene her ute, er veldig rotete sjö, så det blir mye rulling frem og tilbake. Ingen skader enda, noe slitasje på tau, men det har vi nok av. Så det blir mye spleising, noe som gjör at tiden går fortere.

Nå har vi  akuratt spist en bedre skinke og melon, noen har hoppet til sengs for å lade opp til natten. Stemningen er bra! Vi fikk akkurat resultater om at vi leder meg 80nm i klassen, dette gir motivasjon. Fiskestangen er fremdeles ute, men ingen hell i dag!

Nå legger vi siste plan for hva vi skal i natt, vi seiler BB halser, men vi må komme oss over til SB för natten, det skal komme et skift om ikke så alt for lenge.Vinden skal gå mer mot Ö. Det skal vedvare i ca 24 timer. Stor takk til FRIVIND som hjelper oss nesten 24 timer i dögnet.

Vi har sett båter i dag, det er jo göy! Iallefall når vi ser at vi ligger

forand Oyster 65/82 som er store båter, og disse seiler fort. Det tyder på at vi gjör noe riktig!

Håper alt er bra hjemme i Norge, ingen av oss savner sludd og regn.

Christian

V. Amoress 2