Delfinbesøk tredje dag. Foto: «Amoress 2»
To genuar på bommer: foto: «Amoress 2»
«Amoress 2»:NORsteam-gjengen Siri Kamfjord, Christian Juell og Morten Christensen, samt Tim Sandberg, har fått hyre på Mats Gustafssons Swan over Atlanterhavet.
NORsteam-seilere i tet

NORsteam-seilere i tet

Den svenske Swanen «Amoress 2» Seiler med tre norske ungdommer fra NORsteam. Ved siste rapportering lå båten som nummer én i klassen.

Publisert Sist oppdatert

»Amoress 2» har fått ut fiskestangen.

«Amoress 2» har sendt oss følgende rapport  med bilder i ettermiddag:

Da er vi godt i gang med seilasen, vi har seilt ca 630 NM totalt, 203 siste 24 timer. Vinder mellom 16-28 knop.

Vi ligger langt mot N, det er den korteste veien til mål, men ulempen er at vinden er usikkert. Jevnlig har vi kontakt med 2 metrologer, som fölger oss hele veien, som ruter oss inn i riktig spor. Akkurat nå ser det bra ut, vi har kurs 245 her i nord, seiler babord nå, kommer til å jibbe för natten, så vi för med oss en forventet vindökning fra öst.

 

Vi kjörer spinnaker så lenge det er sikt ute, hvis ikke kjörer vi to genuar på bommer. da kan vi seile veldig plattlens.Holder nesten samme fart, men seiler med litt mindre risk.

 

Det er varmt og digg, nattseilas i måneskinn er heller ikke dårlig :) Alle begynner å komme inn i bölgene her ute, vi var litt trötte de förste dagene, men nå er vi på gli.

Stemningen er bra, vi har fisket litt, fått 3 napp, men inge  fisk i båten enda. Delfiner og flyvefisk i fleng!

 

Siste oppdatering ligger vi som nr 1 i klassen, 30 nm mil för neste båt, så nå kjörer vi på videre! Bare håper på at vinden holder i N, ellers må vi löpe tilbake til syd.

 

 

Håper alt er bra hjemme i Norge!

 

Hilsen

 

«Amoress 2»