Posisjonene til «Espumuru» og noen av de norske båtene etter to dager.
Internasjonal finne

Internasjonal finne

Den finske katamaranen «Espumeru» stiller med mannskap fra fire land.

Publisert Sist oppdatert

INTERNASJONALT: f. h: Lucas Mondino (ARG), eier og skipper Niklas Jansson (FIN), Sofie Lindquist (SWE),  og Mihkel Kosk (EST) seiler ARC. I tillegg har de med seg to barn på tre og seks år.

Da redaksjonen var på leting etter den norske katamaraanen «Farfar 2»  i ARC-havnen, møtte vi istedet på «Espumeru». Den finske Northwinden har mannskap fra hele fire land; Finland, Sverige, Estland og Argentina.

– Målet er å seile til New Zealand, forteller eier Niklas Jansson fra Finland, som har ligger i Las Palmas i to uker før å gjøre de siste forberedelsene. I løpet av jordomseilingen følger de to barna Calvert homeschool, et amerikansk hjemmeskoleprogram hvor foreldrene har fått lærerprlan fra skolen tilpasset lvet om bord i båten

Etter de første 24 timene på sjøen skriver mannskapet på ARC-bloggen:

–Vi fikke n flott start, og var blant de første båtene ut.  Det ser ut som vi har valgt en noe mer vestlig rute enn de andre, for nå etter 24 timer kan vi kun se én båt. Vinden er på ca 15 knop, og bølgene tre meter, så det er ganske behagelig.

Alle, inkludert barna, er ved godt mot og nyter turen.. Eller kanskje det siste er litt å overdrive.. Lucas og Sofie føler seg visst litt grønne, men vil nok overleve fpr vi håpe

Følge den internasjonele finske katamaraenen «Espumeru» på ARC-sidene.