«Escape» har oppdatert sin blogg etter to dager.
Familien Ruud med mannskap i Las Palmas. Foto: Linn Krogh Hansen.

Alle følelser i sving

Om bord i «Ronja» rapporterer mannskap og skipper og mange og varierte følelser i løpet av det første døgnet til sjøs.

Publisert Sist oppdatert

JORDEN RUNDT: «Ronja» skal seile i to år. Foto over: privat.

Vilde, Snorre, Vibeke og Jan Morten seiler jorden rundt-versjonen av ARC i norske «Ronja», en Sun Odyssey 49 DS fra Asker.

I dag meldte båten at de har tilbakelagt 365,8 nm av den 2700 nm lange seilasen.

Familien skriver på ARC sine sider at de har hatt to meget innholdsrike dager siden de forlot Las Palmas. Det hele begynte med at båten tilsynelatende ikke ville forlate båsen sin i ved utstikker R i den kanariske havnen.

– Det startet med at Ronja ville ikke forlate flyebrygga! Kanskje hun, på samme måte som oss, hadde blitt for glad i det sosiale og tilbakelente livet i forkant av ARC-starten.

Da mannskapet satte gir forover skjdde det nemlig ingen ting. Derimot satt båten fart akterover da de forsøkte å sette girspaken akterover. Jan Morten reddet det hele ved å hoppe på land å ta i mot, og etter en rask inspesksjon fra en av de lokale båtgutta starter båten med kurs forover.

Så kom neste overraskelse -  mørket.

– Da natten begynte å falle på meldte redselen seg- så utrolig mørk det ble! Og masse vind. Jeg tror seriøst at flere av mannskapet stilte spørsmål ved sin egen dømmekraft ved å legge ut på denne turen. Vi nordmenn er jo ikke vant til at nettene er bek mørhe slik som her.

 

Så kom skuffelsen:

Jan Morten og Harald hadde hatt en lang natt, da en av blokken på bommen løsnet. Etter en stunds frusterasjon og usikkerhet klarte Jan Morten og binde fast blokken slik at vi likevele junne fortsette som planlagt.

Nå er det perfekt vind, maten er god, takket være Vibeke, og vi er på rett kurs mot waypointet før Kapp Verde. Værmeldingen er god, fiskesnøret har kommet ut. Vi har full farts til oss å være, i følge Stian har vi vært oppe i 13,4 knop, står det på ARCs hjemmeside.

Andre

Norske «Escape» har oppdatert bloggen etter to dagers seilas. De skriver at den sjøen nå er mye bedre, og at vinden har vært helt super, med 10-12 sm i natt avtagende til åtte -ti-ved middagstider. De har dessuten hatt besøk av delfinener og flyvefisk.