SEILKJÆRESTER: Siri Kamfjord og Tim Sandberg på Farewellparty i Las Palmas.
FRUKT: Hva gjør vi med denne da? ler gutta, som ikke helt har bestemt seg for hvor all frukten skal oppbevares.
«AMORESSE 2»: Svenske med norsk mannskap.

NORsteam-seilere under svensk flagg

At Norge stiller med 12 båter i ARC er en sannhet med modifikasjoner. Hvis vi ser bort fra skipper Mats Gustafsson på Swan 48 «Amoress 2» er hele skuta norsk-seilt.

Publisert Sist oppdatert

NORstema-seilere: Siri Kamfjord, Tim Sandberg, Christian Jull og Morten Christensen har fått hyre på Mats Gustafssons Swan over Atlanterhavet.

Las Palmas de Gran Canaria:

Fire av det faste mannskapet på NORsteam-prosjektet seiler ARC. Under svensk flagg, vel og merke.

– Skipper'n vår, Mats Gustafsson, har tidligere seilt med oss på Swan 48 «Chaos», Da han fortalte at han skulle seile ARCen med egen båt og trengte mannskap var vi ikke vonde å be, er Tim Sandbergs forklaring på at de seiler under gult og blått flagg til Karibia.

Avslappet gjeng

De fire nordmennene kom med fly til Gran Canaria først for to dager siden, men ser ikke ut til å la seg stresse av alt oppstyret rundt ARC-starten. Både Mads og Morten har seilt over før, og vet hva de går til. Siri Kamfjord har seilt masse, men er litt usikker på hvordan det blir å være så lenge ute på havet uten å se land.

– Som du ser, her er det intet stress, sier Gustafsson, og begrunner det med at samtlige av mannskapet er erfarne seilere som vet å forberede seg og hvilke oppgaver som venter.

Mens Siri og Tim slapper av i cockpiten, kommer Christian og Morten gående fra sightseeingtur i havnen. De har blant annet sørget for å sikre seg bilder av den store tyrkiske Wally 80 «Bagheera» på den andre siden av havnen, hvor de største ARC-båtene ligger.

Ikke rekordår

Målet er naturligvis å seile så bra som mulig, og med seg i seilagarderoben har Swan-seilerne tre spinnakere og to strømper. Når det gjelder lengden på vaktene vil dette variere utfra værforholdene. I år ser det ikke ut til å bli noe rekord-jag, ettersom det er meldt forholdsvis lite vind den første delen av seilasen.

Når de ankommer Saint Lucia har den norske gjengen et par uker på seg før de alle må hjem før jul. Siri og Tim tenker å dra til Barabados for å surfe noen dager, ellers er ikke planene spikret. Skipper Gustafsson blir igjen i Karibia, hvor han blant annet skal seile Antigua Cup.

Frukt-utfordinger

Den største utfordringen for gjengen akkuratt her og nå er hvordan de skal lagre all frukten som ligger foran dem på cockpitbenken.

Hvordan gjør vi dette da? lurer en av de yngste gutta og ser oppgitt på de fargerike fruktsamlingen.

– Har hørt at bananer bør snus opp ned og henges opp, for da holde de lenger, mener Tim.