AVSKJEDSMIDDAG: Seilerne på «Odin», «Blue Voyager», «Katrina», «Magggy V» og «Duffen» samlet til en siste middag før det store blå..
«S/ Y Katrina» med Wiktor Furøy, Wilhelm Preus, Bjørg Rostadmo og Anne -Kathrine Preus.
Fra venstre: Wiktor Furøy på «S/Y Katrina» fikk besøk av sønnene Eskild og Vemund, samt samboer Nina den siste kvelden før ARC-starten.

Sender pappa som prøvekanin

Førstgangsseiler Wiktor Furøy (37) på «S /Y Katrina» har større press på seg enn mange andre ARC-seilere. Han må nemlig komme tilbake og overbevise familien hjemme om at dette er mer gøy enn slit.

Publisert Sist oppdatert

KANSKJE ?: Vemund (12) og Eskild (8)  kom til Las Palmas for å ønske pappa Wiktor god tur til Karibia. – Hvis han får en fin tur kan det hende vi seiler alle sammen om noen år, bedyrer guttene.

Las Palmas de Gran Canaria:

Roen har senket seg over gjestehavnen i Las Palmas, proposjonelt med at spenningen stiger foran morgendagens ARC-start. I kveld møttes flere av de norske båtenes mannskap til en siste felles middag i havnen før de legger ut på den lange turen over Atlanaterhavet i morgen kokken 1300.

Blant de fremmøtte var også «Katrina»-mannskap Wiktor Furøys samboer Nina og sønnene Eskild og Vemund, som denne uken bor på hotell i Maspalomas.

– Kanskje de blir inspirert til å seile de også, smiler Wiktor, og forklarer at familien i sommer kjøpte en Contest 32 som de allerede har seilt til Danmark med.

Eldstesønnen Vemund på 12 år er likevel ganske så klar på at han ikke vil seile ARC ennå.

– Jeg synes ett år borte fra vennene på skolen er for mye nå. Men når jeg går over til vidergående skole kan det hende jeg lar meg friste, forklarer 12-åringen bestemt.

Vemund er veldig interessert i radiokummunikasjon, og han vet at  dette kan komme godt med på en eventuell fremtidig langtur. Tross sin unge alder snakker han allerede om å ta VHF-sertifikat.

Tøff seildebut

Sommerens debuttur til Danmark med Contesten var ganske så tøff, med mye høy sjø og ødelagte seil som resultat. Men oppholdene i land har gitt mersmak både for han, broren og mamma Nina. Og ikke minst bikkja Bruno, som har det med å finne frem til andre båt-bikkjer i en hver havn de legger til. Lillebror Eskild har også et utpreget talent for å komme i kontakt med andre båtfolk, og har sørget for at både han og foreldrene har funnet båtvenner der de har gått i land.

Motorbåt i alle år

– Vi har hatt motorbåt i alle år og gått fra tresnekke, via Sandvik 25 til Saga 27, før vi endte opp med seilbåten i sommer, forklarer Nina. Ingen hadde seilerfaring før i sommer, og Nina er den eneste i familien som har gått seilkurs. Det gjorde hun to uker før de anskaffet seg Contesten.

Nå leker familien med tanken på en gang å seile ARC som familie, noe pappa Wiktor håper at kveldens besøk hos ARC-gjengen skal bidra til å forsterke.

Samtidig er mamma Nina veldig bestemt på at dette er noe alle må ønske.

– Jeg har ikke lyst til å tvinge med noen av barna hvis de selv ikke er klare for det. Og å sette én igjen i Norge er ikke aktuelt, selv om jeg har har hørt om familier som gjør dette.

Yngstemann Eskild har allerde gjort seg opp en mening om saken:

– Det er derfor vi sender pappa over først,  for prøve ut dette. Hvis det går bra kan det jo hende vi også får lyst, smiler åtteringen innimellom pizzaspisingen.