Kutter ut hjemmesiden

– Nå har vi ferie, understreker skipper Arne Inglingstad på «Lina 4». Han og mannskapet håper å treffe igjen de andre norske på Bequia julaften.

Publisert Sist oppdatert

TAR FRI: Mannskapet på «Lina 4» vil ha ferie fra internett de neste månedene: Carsten, Vigdis, Fred, Arne, og Patrik.

Las Palmas de Gran Canaria:

– Hva, om vi har hjemmeside? Nei, vi har slett ikke hjemmeside, ikke , smiler skipper Arne Inglingstad, der han og mannskapet sitter tilbakelent og nyter finværet om bord i Bavaria 39 Cruiseren «Lina 4» ved utstikker Q i den overfylte Gran Canaria-havnen.

Inglingstad og ARC-mannskapet har bestemt seg for ikke å ha noen hjemmeside mens de seiler på langtur.

– Det ender jo bare med at man føler press for at den må oppdateres hele tiden. Da er det bedre å ikke ha noen, så slipper man det presset, ler vennegjengen. 

De understreker at de nå vil ha ferie med stor F. Og referer til andre langturseilere som stresser med at de ikke rekker å oppdatere siden så ofte som leserne der hjemme skulle ønske. Slikt vil «Lina 4»- gutta slippe å tenke på de neste månedene.

At de ikke har hjemmeside og bruker internett, betyr dog ikke at de ikke er å nå på mail. Men mens mange av seilerne bruker Sailamail som e-posttjener, har Inglingstad & co har valgt  Skyfile, som de fikk installert fra Polaris i Norge før avreise. Noe de er veldig fornøyd med så langt.

– Med egen båt

Skipper Arne har seilt ARCen to ganger før; i 1990 og 2004. Begge gangene seilte han som mannskap sammen med Nils og Marit Todal fra Gudbrandsdalen. Første gangen med båten «Adrenaline», og så med «Checkmate».

– Det var så gøy at jeg fant ut at jeg måtte gjøre dette med egen båt, forteller Arne.

Med seg har han Carsten Ianke, Patrik Sten Bøckmann og Fred Alshus. Med er også Vigdis, som har seilt ned til Gran Canaria, men som nå reiser hjem. Hun møter de andre igjen i Karibia, men kommer da med fly fra Norge.

Midtatlantisk kakefest

Eldstemann er 64 år og yngste 20. Det vil si, Patrik fyller 20 et eller annet sted ute på Atlanterhavet.

– Den 5. desember blir han 20, og det ligger en dajmkake på én kilo godt plassert i fryser'n et sted, forsikrer Vigdis. Patrik nikker og gliser, vel vitende om bursdagskaka som venter et sted der ute på det store blå. En ekte dajmkake fra Ikea.

Selv om han ligger et godt stykke etter de andre i alder, har han godt nok medseilerfaring. 19-åringen, som nylig avsluttet førstegangstjenesten i marinen, kjøpte seg en Sunwind 20 som 16-åring og seiler aktivt i Sarpsborg Sf. Nå har han tatt seg et år fri før han begynner å studere.

Håper på Bequia-jul

Skipper Arne, som har seilt ARC to ganger før husker godt juleferingene hos Mariann Palmborg på Bequia, med pepperkaker og gløgg til hele den norske ARC-flåten.

Selv om Mariann desverre nå er død, håper han at det fortsatt kan bli jul på den vakre Grenadin-øya, som i så mange år har vært samlingspunktet for de norske seilerene i Karibia.

– Jeg håper vi norske kan videreføre den fine tradisjonen fra Marianns tid med å møtes i Admirality Bay på Bequia. Selv om det ikke blir pepperkaker, kan vi jo møtes på stranden under, oppfordrer skipperen på «Lina 4», som nylig sikret seg fiskesnøre som er sterkt nok til å ta inn en kjempe på 92 kilo...

– Og blir fisken tyngre enn dét, får vi vel bare la den stikke av, humrer han.