Ny ARC jorden rundt

Blant de 38 båtene som er påmeldt hittil er den norske «Ronja» med familien Ruud med mor, far og to barn om bord.

Publisert Sist oppdatert

JORDEN RUNDT: «Ronja» med familien Ruud fra Norge om bord, legger snart ut på ARC-seilasen fra Las Palmas til St.Lucia.

En ny tur-regatta jorden rundt i regi av World Cruising Club starter fra St. Lucia i januar neste år.

Finanskrisen til tross; det er god oppslutning om den forestående tur-regattaen jorden rundt som starter på nyåret fra St.Lucia og returnerer samme sted 15 måneder senere.  Blant de 38 båtene som hittil er påmeldt er den norske «Ronja», en 49 fots Sun Odyssey 49 med ekteparet Jan Morten og Vibeke Ruud og deres to barn; Snorre på 17 og Vilde på 11 år.

Båten deltar også i årets ARC fra Las Palmas til St. Lucia sammen med 11 andre norske båter. Men foreløpig er «Ronja» eneste deltager i jordomseilingen.

«World ARC» går fra øst mot vest og første etappe går med passaten helt til Panamakanalen. I Stillehavet besøker seilerne Fransk Polynesia, Cook Islands, Niue, Tonga, Fiji og Australia. Deretter legges kursen til Bali, Mauritius, Reunion og Syd-Afrika. Siste etappe fra Cape Town går over Atlanteren via St.Helena til Brasil og Grenada før det blir målgang i St.Lucia i mars 2011. 

Før familien Ruud er ventet tilbake til gamlelandet vil de ha vært under seil i to år. De to barna har fulgt opp skolen med fjernundervisning om bord og vil returnere med en mengde kunnskaper og erfaringer som nok mange på skolen vil misunne dem.