Ny utgave av fyrtårn-bok

Ny utgave av fyrtårn-bok

Boken «Fyrene – kystens katedraler» lanserer i 2.utgave den første uken i november.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding:

I år er det 350 år siden det første fyret i Norge, Lindesnes, ble satt i drift. Siden den gang har flere enn 200 betjente fyrstasjoner sett dagens lys. Moderne teknologi har ført til at alle fyrene har blitt automatiserte, men nytt liv har oppstått på fyrene i form av den stadig økende ”fyrturismen”.

I den 2. utgaven av boka har vi tatt med hvilke av fyr som er åpnet for publikum. Tilbudet i form av overnatting, museer, gallerier og kulturhus øker stadig, og bakerst i boka finnes en fullstendig oversikt alle Norges fyr som nå er offentlig tilgjengelige (også de som ikke er omtalt i boken). Bruken av fyren er viktige for vedlikehold og bevaring våre kulturskatter. Alle er i dag velkomne til å oppleve kystkultur og spektakulær natur på mange av de gamle fyrstasjonene året rundt. I den mørke årstiden er fyreovernattinger ekstra spennende samtidig som prisene er spesielt hyggelige.   

Boka Fyrene – kystens katedraler innspirer til bedre bevissthet og allmenn bruk av våre nasjonale kulturskatter.

Innhold
Fyrene – kystens katedraler viser gjennom et omfattende og unikt bildemateriale hvilken kulturskatt fyrene representerer. Boka omtaler 50 fyrstasjoner langs Norges kyst. Foruten en fyrhistorisk innledning, er det til hvert fyr beskrevet morsomme eller dramatiske hendelser som gir et sjeldent innblikk i hvordan livet på fyret kunne arte seg.

 

Lanseringsdato: 5.11.2009

Forfatter: Knut Baar Kristoffersen

Fotograf: Rune Nylund Larsen bok

www.skagerrakforlag.no