Air-conditionpå et vindstille hav
Klosterbesøk er obligatoriskpå Bali, så også for Empire-besetningen. Uluwator kloster er til ære sjøguden.
Lagring tar på etiketten men ikke innholdet. Neptun serverte fullverdig dobbel linje akkevit da Empire krysset Ekvator i Indonesisk farvann.

Empire tilbake på den nordlige halvkule

Blikk stille hav, varmt og fuktig, – ikke en krusning i sikte. Jerngenoaen durte og gikk, som den hadde gjort de siste dagene. Java Sea er mer kjent for sine notoriske lyn og tordenstormer enn flott seilvind.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Eirik venter på vind – og mindre motorkjøring.

Da vi seilte fra Bali hadde vi sett for oss å ankre ved noen fine badeøyer samt ta en avstikker inn i jungelen på øya Borneo innen vi sjekket ut av Indonesia. Ved nærmere ettertanke fant vi det skummelt å ta med Eirik inn i Malaria-land, så orangutangene må vente til neste laaange seiltur…

Sundene mellom de Indonesiske øyene er beryktet for sterke malstrømmer. Vi holdt oss tett inn mot Balis østkyst da vi forlot Serengan sør på Bali. I følge lokale ”kilder” ville vi da kunne dra nytte av en svak strøm som går mot hovedstrømmen – og istedenfor opptil 5 knops motstrøm fikk vi medstrøm det meste av ferden langs Balis østkyst.

Etter et par fine ankerplasser ved øyer nord og vest for Bali, passerte viden 21. oktober klokken 1630 (UTC+8) Ekvator – for andre gang siden vi seilte fra Norge i 2005. 
Sist Empire krysset Ekvator var 19. mai 2006 utenfor østkysten av Brasil. 25997 nautiske mil er utseilt og lille Eirik har mønstret på - siden forrige ekvatorpassering.
Sansynligvis blir det flere ekvatorpasseringer på Empire og mannskap innen båten legger til i hjemmehavnen i Norge. Den videre ferd går etter jul sakte mot Sør Afrika.

Før kursen settes mot Sør Afrika skal Julen feires i Thailand. Der ventes både familie og venner på besøk – kanskje blir det julefeiring med tradisjonsrik kost også i år?

www.sailboat.no/empire

empire@sailboat.no

Mer rett over hodet er det vanskelig å få solen. 16 dager etter den nordlige halvkules høstjevndøgn befant vi oss på 4°S – med solen i Zenit.