Genisis fokka fra Sobstad lever godt fremdeles. Genisis teknologien var starten på de moderne seilene.
Kryss hjem til Asker.
På shopping i Oslo med tur innom Riktige leker.
Frokost med morgensol i ryggen.
Våt på dekk, men tørt på teaken.
Morgendugg og vindstille.
Leggetid for store og små.
Tidlig kveld på Aker Brygge
Med gennaker og 7,5 knop mot Oslo.
Nesten sommer på Aker Brygge

Nesten sommer på Aker Brygge

Seilsesongen er langt fra slutt. På Aker Brygge var det fullt av båter.

Publisert Sist oppdatert

Når man bor og jobber i Asker blir en helg i Oslo nesten eksotisk. I hvert fall når man bor i båten i smørøyet. Vi var ikke de enste med slike tanker.

Varmt og deilig

Fredag etter middag var det en varm vind fra syd med kast over 8 m/s. Med vinden i ryggen gjorde vi det enkelt. Lot storseilet ligge på bommen og heiste vår ny-arvete gennaker fra en gang på 1990-tallet. Gennakeren passer båten perfekt, og uten storseil kan vi også seile platt lens. Det eneste problemet er at det er litt vanskeligere å dra ned strømpen da vi ikke får seilet i le av storseilet.

Nesten fullt

Det er en del sjø på bryggeanlegget på Aker Brygge, så vi ønsket ikke å ligge ytterst. Der napper det mye i fortøyninger og fendere. Inne i bassenget så det helt fult ut, men en svensk Bavaria ropte til oss at det var plass på hans innside. Det var minst 12 karer om bord og alle i topp stemning. De var ikke de eneste som skulle på byen den kvelden.

Ikke strøm

Samtlige båter hadde tatt i bruk «tysker-trossa», og vi fant ingen ledige kontakter. Vi er uten varmeapparat, og hadde tatt med en cupevarmer til bil for å holde varmen, men det var så varmt i luften, og med 15 grader i vannet fant vi ut at vi ikke trenge noe varme, og lot ledningskaoset ligge.

Sydensteming

1830 forsvant solen, og det mørke varme kvelden langs Aker Brygge ga sydensteming. Det var bare så vidt vi fikk bord på en av restaurantene på brygga. Vi ønsket å se på livet og valgte å sitte ute, tross sjenerende røyking fra andre bord. Tenk hvor ille det var før.

Med den gode stemningen på brygga fryktet vi nattebråk, men uten grunn. Den mest irriterende støyen var fra fortøyningstauet som knirket.

Stille og varm morgen

Noe av det deiligste ved en seiltur er å sitte i cockpiten om morgene og kjenne morgensolen på kroppen. Helst i vindstilla med en kaffekopp etter et morgenbad. Slike morgener var det få av i juli, men på lørdag var det nesten slik, bortsett fra morgenbadet som vi hoppet over.

Byrunde

Høydepunktet for byrunden var butikken «Riktige leker» i hvert fall for vår datter. Butikken er full av leker som faller i smak hos intellektuelle foreldre. Lekene kan deles inn i tre kategorier. De nostalgiske lekene for mammaer og pappaer som syns plast er en uting, og at alle leker som markedsføres gjennom TV-programmer er djevelens verk.

Pedagogiske leker, leker som mamma og pappa håper at skal utvikle barnet til små genier, og til slutt designleker. Leker som skal stå pent plassert ved siden av designesofaen i stuen, og vise at barna også har god smak, selv om de aldri leker med den.

Vi fortsatte også vårt søk etter plystrekanne til byssa. Vi har vært i diverse båtbutikker og friluftslivbutikker uten suksess. Nå prøvde vi oss i designbutikkene, og fant en fra Alessi, men med en ubrukelig form for en trang seilbåt.

Nesten bare seilbåter

Vi satte kursen hjemover etter lunsj. Fjorden var full av båter, og nesten alle var seilbåter. Fult storseil og selvslående fokk var en perfekt seilføring. Båten var på lørdag for rask, og seilturen ble for kort for en slik fin dag. Dessverre hadde vi forpliktelser på lørdag kveld. Høsten på fjorden kan være fantastisk.