«Radich» har ankommet Tallinn

«Christian Radich» befinner seg nå i Tallinn, hvor det er maritim festival. Neste etappe til Åland starter søndag. Dit tar det norske skipet med seilere fra det havarerte skipet «Pogoria», som måtte bryte på vei fra Gdynia til Sankt Petersburg.

Publisert Sist oppdatert

KLAR FOR BESØK: Linda og matros Katrin forbereder til dagens inntog av turister på «Radich». T.h: Skuta til kai i Tallinn. Foto: Halvor S.Hanssen.

Kaptein Halvor Stubberud Hanssen på «Christian Radich» forteller at skuta nå ligger i Tallinn, hvor de kom inn torsdag kveld etter et par rolige dager på sjøen. Han forteller om fint sommervær, nordnorske badetemperaturer og stor stemning på brygga i den estiske hovedstaden, som er vertshavn under Tall Ship's Races (TSR) «Cruise-in-company»-etappe mellom Sankt Petersburg og finske Turku.

– Onsdag ettermiddag ankret vi i en nydelig bukt på den estiske kysten. Badetempen var som en god nordnorsk sommer, men det var stille og sola varmet godt. Her i Tallinn er det maritim festival, og svart med folk på kaia. I går hadde vi åpent skip i tre timer, med knappe 1500 besøkende. Regner med flere i dag, sier Hanssen.

Tar om bord havarister

– Søndag får vi om bord noen av de medseilerne som skulle vært med «Pogoria». Så snart de er ankommet setter vi kursen mot Mariehamn på Åland, forteller Hanssen.

Den polske barkentinen «Pogoria» var uheldig og brakk masten under regattaen fra Gdynia til Sankt Petersburg, og måtte derfor bryte. Ettersom mesteparten av mannskapet om bord spiste lunsj under dekk da havariet skjedde kom mirakuløst nok ingen til skade.

Tre norske på startstreken

Etter Mariehamn fortsetter skuta til Turku, for å forberede seg på den siste regattaetappen i TSR. I Turku vil også «Statsraad Lehmkuhl» slutte seg til Tall Ship's Race med sine kadetter fra Sjøkrigsskolen.

Herfra vil derfor alle våre tre norske skværriggere; «Christian Radich», «Sørlandet» og «Statsraaden» konkurrere om førsteplassen inn til Klaipeda i Litauen.

Ønsker du å delta på Tall Ships's Race? «Radich» melder om enkelte ledige plasser på regattaen Turku - Klaipeda i perioden 26. uli 31. juli fra kroner 4050,-.

Info om påmelding og priser finner du her