Tordenvær på Øyeren.
Økende seilglede på Øyeren

Økende seilglede på Øyeren

Øyeren har tradisjonelt vært motorbåtfolkets innsjø. Men nå er også de første seilbåtene på plass i Fet Båtforening.

Publisert Sist oppdatert

LANGGRUNT:  Ved Øyerens delta.  t.h Kjersti Michaelsen og Guri Lützenkirchen.Av Heinz Dieter Lützenkirchen:

– Øyeren er Nedre Romerikes svar på «Middagsbukta», forteller Heinz Dieter Lützenkirchen i Fet båtforening. I nordre Øyeren er det et utstrakt delta med mange "råk"-kanaler og et rikt dyreliv, med blant annet ca 30 forskjellige fiskearter.

Midten og søndre delen byr på lune viker samt enkelte små øyer. Øyeren er lett å navigere, det er få grunner og i deltaet er det bare sandbanker. Rundt Øyeren er ca 16 aktive båtforeninger. Det finnes slipp flere steder for sjøsetning.

– Når det gjelder seiling, så kan også Øyeren være ganske utfordrende. Vi som har båt, flest motorbåter og noen seilbåter (det er blitt litt flere av dem), benytter kveldene og helgene til rekreasjon. Man avtaler sted og møtes der. For å øke stemningen er det vanlig at man samles rundt et stort bål på kvelden, forteller Heinz Dieter Lützenkirchen i Fet Båtforening.

Båten på bildet  er en jolle av typen Wayfarer. Den benyttes hovedsaklig til dags-og overnattingsturer på Øyeren, men har også vært på langturer i Oslofjorden.