«Xanthia»
Øyvind Moe

Starter langturen i dag

Øyvind Moe er på vei mot Vestindia fra Bærum i sin X-43.

Publisert Sist oppdatert

Øyvind Moe kjøpte båten med tanke på regatta, men har brukt den til lengre seilturer. Nå blir det ett år seiling med ARC over Atlanterhavet.

– «Xanthia» er vår fantastiske seilbåt av typen X-43, bygget av X-Yachts i Danmark i 2007. Den har bestått ildprøven med tur til Warnemünde i Tysland i 2007 og til Ålesund i 2008. Det er en cruiser/racer med gode fartsegenskaper, samtidig som den har god bo-komfort. Det er god plass til tre voksne par, samtidig som den er lettseilt og kan seiles av bare en person, skriver Moe på sin blogg.

Rask Atlanterhavsseilas

– Jeg har laminatseil, og skal ikke laste ned båten. Den er fullt regatta utstyrt. Vi vil nok få en rask overfart i ARC, forteller Moe til Seilas. Han stiller ikke op pi racing-klassen, men seiler tur slik de fleste andre.

– I tur klassen kan jeg bruke motor om det blir helt vindstille, forklarer han. Det er så langt påmeldt ti norske båter.

Mot Vestlandet

Moe har nå kurs mot Bergen. Der vil han følge Shetland Race deltagerne over Nordsjøen. – Jeg vil da seile med et begrenset mannskap, og ser trygghet i å seile i følge med andre båter. Så går turen videre til Orkenøyene, Scotland, Caledoniakanalen, Irskesjøen, osv. Selve Atlanterhavsoverfarten skal være en ren guttetur med fire studiekamerater fra NTH på 70-tallet, forteller langturseileren til Seilas.

Skal du på langtur eller er du på langtur og har historier eller erfaringer som Seilas lesere kan ha glede av så ta kontakt med oss.