Jolle ingen hindring i Sjøsenteret Steilene tredagers
Red Dingo raskt ur fra start siste dag
En glad gjeng
Skippermøte på Steilene
Ankerdram i Son
Premieutdeling Holmsbu
Barn kan brukes til det meste
L`étoile på vei ut Drøbaksund
Perfekt startlinje på Steilene

Tre dager med turregatta

Mens mange hutret seg fram til Skagen på Styrbord Halser, var det en liten gruppe seilere som setter mer pris på det gode liv i indre Oslofjord.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Ungdommene koste seg også ombord

Avgjort et arrangement for fremtiden, en herlig blanding av knivskarp konkurranse og sosialt samvær som tilfredsstilte alle som var med, både seilfrelste og andre.

Det hele begynte med en invitasjon fra Nesodden seilforening og Sjøsenteret ved Svein og Sigurd i den perioden av året da lengselen etter sommer, sol , sjø og båtliv er sterkest. Som et alternativ til Skagen race av en mer uhøytidlig art der også familie og høy sosial faktor er vektlagt i tilegg til regattaene.

Steilene Sjøsenteret tredagers 2009 startet med oppmøte på Steilene og informasjonsmøte på kvelden. Været var naturligvis bra, slik at kvelden med en gryende sosial kontakt startet.

Torsdagens regatta startet ved Steilene i lite vind og målgang ved innseilingen til Sandspollen med håret godt blåsende bakover (for de som hadde hår på hode).

I ”pollen” ble båtene forankret på svai ”fender by fender” slik at kontakten mellom skipperne og mannskapet kunne opprettholdes uten bruk av lettbåt. Her ble seilasen gjennomgått med en påfølgende meget hyggelig aften

Aftenen ebbet ut før det lysnet neste dag, men kamplysten for neste regatta var ikke sluknet.

Fredagens regatta med lite ving og regn, startet syd av sjeteen i Drøbak sundet slik at strømforholdene i ”porten” ikke skulle være det første seilerne skulle slite med. I stedet ble det et langdrøyt Drøbaksund.

Målgangen rett vest av Rødtangen ble en spennende sluttseilas for dagen med uforutsigbar motstrøm.

”After sail” med premieutdeling for etappen var på brygga i Holmsbu. Diskusjoner og sosialt samvær med påfølgende aktivitet i velvillige skipperes båter ble meget vellykket.

Lørdagens regatta til Son var mer eller mindre en medvinds seilas, med et handikappsystem basert på plasseringene fra de to foregående dagene. Været var som den beste sommerdag, og en del av deltagerne ble lettere solbrente. Men konkurranse instinktet var fortsatt på topp slik at fokus under seilasen ble opprettholdt på et meget høyt nivå.

Målgangen i Son med etterfølgende premieutdeling ble naturligvis en suksess.

Hovedgrunnen til at ”Steilene Sjøsenteret tredagers 2009” ble vellykket, var en meget god planlegging og gjennomføring fra arrangøren. Der Svein Søderlund og Sigurd Parmann var ildsjelene og grunnlaget for et miljø som gav mersmak for deltagere. Der alle deltagere lærte mye om seiling. Dette fordi tre dager etter hverandre gir mye mer en oppdelte regattaer.

Takk til arrangørene Svein og Sigurd i Nesodden Seilforening

PS. Hjemreisen på søndag fra Son vekket igjen konkurranseinstinktet til de fleste deltakere, denne gang uten premie, men en fin avslutningsseilas

Dag Bjørnsen

Deilig å være først