Mistet mannskapsplassen - tok danskefergen

Mistet mannskapsplassen - tok danskefergen

Lars Bæverfjord skulle seile «Windekind» under HH Skagen Race, og sa derfor nei takk til plassen om bord hos kameraten. Da båten ikke var ferdig i tide ble det fergeseilas til Danmark.

Publisert Sist oppdatert

GLADE GUTTER I SKAGEN: Lars Bæverfjord, Jan Ivar Gjerdring, Pelle Holm og  John Morten Vossenden.

Skagen;

Av alle glade ansikter i Skagen er muligens kvartetten Bæverfjord, Gjerding, Holm og Vossenden den blideste av dem alle. Så har de også en nokså morsom historie å fortelle.

Vanligvis seiler Bæverfjord Elan 333 «Dama» sammen med kameraten Pelle Holm, eller de seiler Delphiaen til Holm. Men denne gangen var planen å seile skoleskipet S/Y Windekind fra 1918, som nylig er restaurert på Sollerudstranda. Bæverfjord hadde dermed sagt fra seg plassen om bord i Pelle Holms Delphia 37 «Phia», til fordel for tilbudet om å seile den restaurerte nederlandske stoltheten til Skagen.

 

Da Windekind viste seg å ikke være helt klar for havseilas etter mange år på land før HH Skagen Race, sto plutselig Lars Bæverfjord uten båt.

I mellomtiden hadde skipper Holm gitt plassen til en av de andre gutta, som igjen syntes det var litt ille at «Bevern» nå sto uten båt. Men sistnevnte hadde egne planer; Om han ikke fikk seile regatta så skulle han hvertfall ikke gå glipp av den sosiale delen av gutteturen.

Fredag formiddag ringte Bæverfjord sine kompiser i Skagen og fortalte at han sto hjemme i hagen og pusset båt - og var litt grinete over ikke å være sammen med gutta i Skagen slik tradisjonen tilsa.

– I virkeligheten satt jeg i taxien fra Hirtshals til Skagen, etter å ha kastet meg rundt og tatt bilen til Larvik, ferge derfra til Hirtshals, og så siste biten med taxi for å reforenens med gutta i Skagen, forteller en strålende fornøyd ferge-seiler.

De andre tre gutta er minst like fornøyde over den uventede visitten fra den akterutseilte kompisen i hjemlandet.

– Tenk deg det du, der sitter´n og sier at han er hjemme og pusser båt, så er´n egentlig på vei hit for å møte oss! Sånt liker vi, gliser de tre kompisene.

Så Skagen-tradisjonen er til for å holdes, enten man kommer med mast eller ferge... skal vi tro de fire glad-guttene.