Nye versjoner av «Havneguiden»
Nye versjoner av «Havneguiden»

Nye versjoner av «Havneguiden»

Jørn og Hanne Engevik lanserer tre nye Havneguide-bøker; to er oppdaterte versjoner av tidligere guider og en er helt ny i år.

Publisert Sist oppdatert

De tre nye Havneguidene omhandler strekningen Svinesund - Lindesnes og Danmark og sydvestlige Sverige. Jørn Engevik skriver følgende i en pressemelding:

–I de nye 3. utgavene av Havneguidene 1 og 2, har vi utarbeidet kartskisser med unike kartdetaljer. Skissene er laget på grunnlag av Sjøkartverkets primærdatabase. I tillegg har vi foretatt nye målinger oppunder land med ny programvare, og slike detaljerte skisser er aldri tidligere publisert. Du vil finne langt flere dybdedetaljer på kartskissene enn på vanlige sjøkart og kartplottere. Skissene er laget for å gi brukerne en rask og sikker oversikt over hvor den beste fortøyningsplassen er, hvor en eventuell brygge ligger og hvor den beste innseilingen går. Oppsatte fortøyningsbolter er også avmerket på kartskissene.

 Danmark og sydvestlige Sverige

Havneguidene har blitt en internasjonal suksess serien utvides nå til Danmark og sydvestlige Sverige.

– Vi har omtalt over 400 natur- og gjestehavner, sier Engevik. Boken er bygget opp på samme måte som de andre Havneguidebøkene: Helikopterbilder sammen med kartskisser og tekst gir deg god og nyttig informasjon. Tekstomtalen er delt opp i en generell og en maritim del. Den generelle delen gir informasjon om stedet du besøker, litt historikk og mulige aktiviteter du kan foreta deg. Den maritime delen gir informasjon om hvor og hvordan du fortøyer, hva du må være oppmerksom på under innseilingen og ellers spesielle forhold ved havnen.

Forfatter: Nordmannen Per Hotvedt. 
Danske havner er omtalt med dansk tekst mens svenske havner er omtalt med svensk tekst. Det utgis også en tyskspråklig utgave av boken.