Russejenter velger Volvo Ocean Race

18 jenter ved Røyken videregående skole har valgt Volvo Ocean Race som tema for russebussen.

Publisert Sist oppdatert

BLÅTT SOM STILLEHAVET: Fargen på bussen er foreløpig det eneste som minner om Volvo Ocean Race, men dette skal endres i løpet av de neste to ukene.F.v Martine, Hanne og Victoria Celine.

På en gårdsplass på Spikkestad står en nymalt blå buss. Vindusviskere, hjul og annet «tilbehør» er behørlig tildekket med tape, plast og papir for å unngå å komme i nærkontakt med blåmalingen.

Hanne Gunby, Martine Rustan, Victoria Celine Brovoll og russevenninnene har jobbet på spreng siden palmesøndag, da bussen var klar etter å ha gjennomgått EU-kontroll og andre verksted-formaliteter som kreves for en russebuss.

– Vi har gått mer for det tøffe enn det koselige, sier Hanne Gunby, avgangselev og russ ved Røyken vidergående skole. Sammen med 17 andre jenter skal hun bruke påsken til å klargjøre bussen for årets russefeiring.

Bakgrunnen for at jentene valgte VOR som tema var at de ønsket å finne på noe kreativt, i tillegg til at de standardtemaene allerede var valgt av andre russ.

– Vi hadde lyst til å ha noe maritmit, og Volvo Ocean Race har jo vært veldig i fokus i det siste, forklarer de tre jentene.

Jentene er oppvokst med sjøen på alle kanter, og føler derfor en naturlig tilknytning til sjøen og seillivet.

Bussen har  ingen eliteseilere om bord, men jentene er likevel godt over snittet glade i  seillivet.

– Hobbyseilere er vel det rette ordet, skyter Martine inn.

Alle de 18 som utgjør russebuss-teamet kommer alle fra Røyken og Hurum, med unntak av én, som er en tidligere venninne fra Treider.

– Gjengen kommer fra vidt forskjellige steder i Røyken og Hurum; fra Slemmestad til Holmsbu, understreker Victoria Celine.

Seilas blir invitert inn i bussen, hvor jentene oppbevarer malingspann og vaskemidler som skal brukes til «vårpussen» de neste ukene.

Puter har allerede noen av jentene sydd ferdig, og det mangler ikke på innsatsvilje fra noen. Arbeidsdelingen har gått utmerket, ifølge Victorie Celine. Midt i bussen står en nyspikret og blankpolert bardisk. Denne er det en av fedrene som har bidratt med.

 

Etter planen må bussen være klar om ca to uker, så det meste av påsken vil gå med til jobbingmaling oh vasking av bussen.

– Men skjærtorsdag er det Skjæltorsdagfering på stranda i Slemmestad, så da skal vi ha fri, avslutter Hanne.

Om få uker vil inventaret se ganske så annerledes ut. Og det er ikke waypointet for Tryvannshøyden som kommer til å dominere kartet i akterenden av bussen, avslører jentene....

Seilas følger russebuss-jentene og kommer tilbake med mer etterhvert som starten nærmer seg.