12 nye båtbøyer i sommer

Oslofjordens Friluftsråd utvider i år med 12 nye naturhavner der det blir lagt ut bøyer for båtfolket. I alt blir det nå 28 bøyer i Oslofjorden.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet. Til sommeren kommer det gjestebøye i Hankøsund.

Prosjektet «Norske Naturhavner» som Oslofjordens Friluftsråd, OF, lanserte for et par år siden for å forbedre tilgjengeligheten for båtfolket i våre naturhavner har fått positiv mottagelse blant båteierne. Riktignok ble ordningen kritisert av enkelte fordi bøyene som ble lagt ut er forbeholdt båter med OF-vimpelen i riggen. Og den vimpelen er igjen forbeholdt båtfolk som har tegnet og betalt sitt «vimpelabonnement».

I følge OF var det i 2008 525 nye som tegnet slikt abonnement. Nå presiseres det fra OF at bøyene kan brukes av alle, men de av båtfolket som ønsker å bidra til vedlikehold og drift av bøyene vil få førsteprioritet til disse ved å sikre seg abonnement på en vimpel.

Havnene der det i år vil bli lagt ut nye bøyer er Bile og Kolaboten nord for Jeløya, Løvøysund (2 bøyer) nord for Horten, Hui og Lindholmen på Veierland, Burø på Tjøme, Sandø (2) og Kløvningen på Hvasser samt Tallakshavn (2) på Østerøy.