Kjøpt værtjeneste ga «Madonna» seieren

Pål og Pauline Book Bratbak sammarbeidet med metrolog Mads Christensen under ARC. Det ga økt sikkerhet, og seier.

Publisert Sist oppdatert

Å krysse et hav på sikker måte betyr mye for langturseilerne. For mannskapet på «Madonna» var det svært viktig å finne det optimale sporet. Med en båt på 31 fot og to barn og en baby var det et mål å få en behaglig seilas, men også rask seilas som mulig.

Mads Christensen i Frivind har laget en analyse av «Madonna»s rute under ARC og sammenlignet kursen med båten som ble nummer to over all. Du kan laste ned analysen her.

   

Fart og sikkerhet

– Den informasjonen vi fikk fra Mads på forhånd og underveis i ARCen var av stor betydning for at vi vant seilasen, og vi ser det som usannsynlig at vi ville hatt mulighet til det samme resultatet uten routing. I utgangspunktet hadde vi ikke våget på å ha ambisjoner om et så bra resultat overall, og en rask og komfortabel seilas var en like viktig grunn til å bruke Mads, som resultatet. Vi seiler med barn om bord, og selv om de trives og vi har det fint under seilas, ser vi ingen grunn til å holde dem på sjøen lenger enn nødvendig. Kort tid etter start forsto vi at vi lå godt an resultatmessig, og vi brukte da Mads både i forhold til resultat og sikkerhet, forteller Pauline Book Bratbak til Seilas.

Drives av en seiler

Frivind  eies og drives av Mads Christensen. Han har krysset Atlanterhavet to ganger og seilt mye langs norskekysten, Nordsjøen og Barentshavet. Christensen har bachelor grad i meteorologi og oceanografi fra universitetet i Bergen. Firmaet ble startet vinteren 2007, og har til hensikt å yte diverse maritime vær relaterte tjenester for lystbåter. Satsningspunktene er spesialiserte personlige værmeldinger og vær-ruting, hovedsakelig for havoverfarter, samt kursvirksomhet.

   

Priser

Å bruke Frivind på en overfart som ARC koster 1800 kr. Da vil du få værmelding hvert 2. døgn. Frivind gir også værvarsler for regattaseiling. En melding for baneseilas koster 350 kroner. Du finner mer om Frivinds tjenester her.