Jørgen fra Emblem feieret sin 13 års dag sammen med barna fra de andre norske båtene på Bequia.
Jula på Bequia

Julehilsen fra Bequia

«Madonna» har feiret julen sammen med de norske båtene i Karibia. Her er rapport fra Pauline Book Bratbak.

Publisert Sist oppdatert

Alle fotos: «Emblem»

Her på Bequia er julestemningen totalt fraværende, og vi skal ikke legge skjul på at vi kjenner et ørlite savn etter snø og norsk jul. Vi håper at alle dere som er hjemme har hatt en fin julefeiring, og at dere nyter gode dager med familie og venner i juleferien.

Vi har, etter en drøy uke på St. Lucia med masse inntrykk og opplevelser seilt sørover først til St. Vincent, og deretter til Bequia. Her har vi vært siden lille julaften for å feire jul med de norske seilerne. Det har vært veldig hyggelig og sosialt, og vi føler nesten at vi har blitt som en liten familie! Julaften for oss startet med god frokost i nyvasket cockpit, en liten tur på land for å prate med familien hjemme, risengrynsgrøt ombord i "Rosea", omvisning på cruiseskipet "The World", julemiddag med lammelår og sjokoladekake til dessert og åpning av julegaver. En veldig hyggelig og innholdsrik dag!

Det har vært godt å roe ned tempoet siden vi fikk landkjenning, og vi nyter gode dager i varmen. Vi seiler videre i morgen, sannsynligvis mot Union Island, Tobago Cays og Grenada.

Vi ønsker alle et strålende nytt år med gode opplevelser!

Hilsen fra «Emblem»

På julaften skulle vi alle til Mariann, men dessverre ble det avlyst pga hennes helsetilstand. Det var et trist budskap, og alle båter hadde henne i sine tanker den kvelden. Vi spiste julegrøt i båten før vi gikk på land sammen med mange skandinaver for å ha en alternativ samling. Der gikk vi rundt en kokosnøtt og sang norske julesanger. Julemiddagen hadde vi på en lokal restaurant hvor vi spiste hummer, litt anderledes, men veldig godt!.

Etter julemiddagen dro vi ut i båten for å åpne pakkene som lå under treet som sto på bordet i salongen. Det er utrolig hva som blir naturlig når det er liten plass!! I dag, første juledag, har vi gått på tur over øya til Friendship bay hvor vi spiste lunsj på standen. Vi tok “åpen” taxi tilbake.