En varm baby avkjøles med et besøk hos pappa på nattevakt
Madonna på spinnakersurf. 10,2 knop på loggen.

«Madonna» kan vinne ARC

Det ble mye oppstyr da ARCs minste båt, men ARCs yngste deltager ankom St. Lucia. Båten ligger godt an til å ta over-all seieren. Pauline Book Bratbak rapporterer fra Rodney Bay.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Bursdags-selskap ombord i Madonna på St. Lucia

Vi kom i mål sent fredag kveld, kl. 23.06 på Saint Lucia, til mange gratulasjoner fra startbåten. På land ble vi møtt av en samling med 60-70 mennesker på brygga, som gratulerte og hilste oss velkommen. Det var veldig hyggelig, og vi ble nok litt satt ut med en gang av den store folkemassen. Det er tydelig at mange har fulgt oss underveis, siden vi er regattaens minste båt og har med det yngste mannskapet (Marina har nettopp rundet 8 mnd). I tillegg har vi seilt fort, og de båtene vi har hatt rundt oss underveis, og som vi gikk i mål samtidig med, har vært betydelig større enn oss.

Kan ta over-all seieren

De siste kalkuleringene fra ARC-kommiteen når det gjelder bruk av motortimer er ikke klare, så resultatene er heller ikke ferdige. Det ser imidlertid ut som om vi er helt i tetskiktet både i klassen og overall, og det blir veldig spennende å se sluttresultatet.

Mye fordekksjobbing

Vi har gitt full gass hele veien. Vi har hatt med tre spinnakere (en heavy recher, en medium AP og en lett asymmetrisk spinnaker (lånt fra Karl Ottos Mini Transat)), og vi har hatt mellom 3 og 6 spinnakerbytter i døgnet. Vi har byttet til tyngre spinnaker når det har blåst opp like ofte som vi har tatt opp lettere duk når det har blitt mindre vind. For å kunne kjøre så mye som mulig med spinnaker og så fort som mulig, har vi håndstyrt hele veien. Det har gått fort, og vi skal innrømme at det har dundret godt av gårde i et veldig ”smalt spor” på mange surfer i løpet av de nesten tre ukene vi har vært på havet. Foruten å ha slitt fullstendig ut spinnaker-skjøtene våre (noe vi regnet med) har vi allikevel ikke ødelagt noe utstyr.

Weather Routing

Årets ARC har vært preget av mange lengre perioder med lite vind, i tillegg til byger og lavtrykksvirksomhet. Vi har hatt stor glede av å ha med Mads fra www.frivind.no på laget, og uten samarbeidet med han ville vår overfart etter all sannsynlighet ha tatt lenger tid. Vi har inntrykk av at han har hatt noen utfordringer i forhold til å tyde årets uvanlige ARC-forhold!

Tøffere enn å seile double-handed

Det er veldig godt å være på land selv om vi har hatt fine dager på sjøen. Det har vært flott å dele en opplevelse som en Atlanterhavsoverfart er, som en familie. Både for voksne og barn, og barna har vært fornøyde og glade størstedelen av tiden. Vi skal allikevel innrømme at vi var virkelig slitne da vi kom på land, for med så hard seiling i tillegg til barnestell, skole, matlaging og ett eller annet som skjer hele tiden blir man utmattet. Men vi synes alle sammen at det har vært så utrolig gøy å kjøre på og seile fort og bra, at det virkelig har vært verdt det. Karl Otto brukte ikke mange døgn på å slå fast at det er mye tøffere å seile med en familie slik vi har gjort nå, enn å seile double-handed. Med barn om bord har du aldri helt fri selv om du har frivakt.

Bursdag med besøk fra andre norske båter

Nå nyter vi fantastiske dager i Karibien, og i dag har vi feiret 10-års dagen til Emil med boller, brus, bading og restaurantbesøk. Magnus og Jørgen fra EmBlem og Lina og Elma fra Mango har vært i bursdagsselskap!