Franskmenn selger Norges-seilturer

At det å seile i Nord-Norge og på Vestlandet er eksotisk får vi bekreftet på messa i Paris. Her holder det franske selskapet Albarquel Expé egen stand med informasjon om seilturer i Norge.

Publisert Sist oppdatert

STORT FOTO: Isabelle Jouette holder opp brosjyren om seilturer i Norge.

Porte de Versailles, Paris

Blant alle standene som reklamerer for seilturer i ekstotiske farvann som Stillehavet, Antillene og Middelhavet,  er det én som skiller seg ut. Plakater med høye hvite fjelltopper, grønn nordlyshimmel og glade, påskebrune mennesker med ski i hånden og fjorden under  virker unektelig kjent. Og ganske riktig; "Ski randonneé et volie en Norvége" (ski og seil i Norge) selges og promoteres som en av de hotte seildestinasjonene.

– Vi seiler med ketchen "Albarquel" i Norge fra mars til september, forteller Isabelle Jouette, kona til kaptein Claude Minaudo. Turene går fra Bergen og nordover til Tromsø, og fra Tromsø til Bjørnøya og Spitsbergen. I tillegg arrangeres også de etterhvert så populære ski- og seilturene i Lyngsalpene i mars og april. Den 25 meter lange " Albarquel" ble opprinnelig bygget for salttransport  i 1957.

– Det er foruten franskmenn også sveitsere, italienere og belgiere som utgjør den største gruppen av turister, forteller Jouette.

Les mer om franskmennene som selger seilturer i Norge her.

Norske firmaer som arrangeres seilturer er blant andre: Nautic Sailing, Scancat , Boreal Yachting,  og  Lilleås Yacht Service