Det er nesten 800 nm spredning på de norske båtene.
St. Lucia venter på de norske båtene.
Rattata ligger først av de norske og er inne fredag morgen norsk tid.
Madonna holder farten oppe og kan få helgen i Karibia.

Full gass mot St. Lucia

33 båter har så langt fullført ARC, første norske båt er inne i morgen tidlig, men lille «Madonna» har 449 nm igjen. Vi har fått rapport fra båten.

Publisert Sist oppdatert

Det går nå unna med «Madonna», og siste døgn satte vi døgnrekord med 190 nm utseilt. Det gikk unna, og natten føltes som en eneste lang surf... Selv om det er en tur-regatta vi er med i, er konkurranseinstinktet ombord såpass høyt at vi ikke klarer å la være å gi full gass, og vi begynner nå å bli spente på resultatlistene. Vi tror vi ligger an til å gjøre det ganske bra!

Bra med barna

Stemningen ombord er fortsatt veldig god, og vi er imponerte over Emil og Edvard, som for det meste har vært glade og fornøyde, og ikke stilt et eneste spørsmål om hvorfor de må tilbringe nesten tre uker av sitt liv i en seilbåt mutters alene (det føles sånn, for det er sjelden vi ser andre) ute på et hav. De ser ut til å ha det helt strålende! Vi merker allikevel en liten tendens til at de har begynt å tenke på landlivet, og Emil har blant annet funnet ut at han skal stå klar med løpeskoene i det vi fortøyer...

Julebord om bord

Edvard har blitt rasende god i backgammon, og vi har begynt med en serie med quiz. Edvard satte standarden for noen dager siden, Emil fulgte opp og i dag er det mammas quiz (da gjelder det å ha lest mange bøker og ha fulgt med i alle skoletimene!!). Siden det er viktig å ha ting å glede seg til utpå her passer vi også på å ivareta diverse feiringer. I går hadde vi julebord, med poteter, brun saus, surkål og ribbe (på boks). Til og med en julesang ble sunget for å sørge for riktig god julestemning. Vi hadde til og med frukt-coctail til dessert. Det var et utsøkt måltid. I dag var vi nødt til å fremskynde onsdagspilsen /brusen for å unngå to feiringer i morgen. Da må vi nemlig ha 500-mil-igjen-kake. På torsdag har vi ingenting å feire, så da må vi ha pizza, men på fredag regner vi med å ha "se-land-feiring". Vi lider med andre ord ingen nød på matfronten, og for at kroppene våre ikke skal forfalle totalt har vi jevnlig trening ombord.

Baby som vil krabbe

Marina er glad og fornøyd, og vi tror hun gleder seg til å komme på land for å begynne å krabbe. Hun har nå supergod kontroll på rullingen, og er den første babyen vi har observert som kan rulle i oppoverbakke!!

Atlanterhavshilsen fra Madonna-mannskapet

Inne i natt

Natt til onsdag fikk vi en rift i spinnakeren, men den er fiksa igjen.

Nå har vi ca 260 nautiske mil igjen til land, og vi regner med å være framme sent torsdag kveld antakeligvis. Vi GLEDER oss!!!, skriver mannskapet på første norske båt, katamaranen rattata. Torsdag kveld local tid, betyr fredag morgen norsk tid.

Norske båtenes plassering


45 «Rattata», Fountaine Pajot Lavezzi 40, Fredrik Jensen

, 264 nm igjen 


74 «Mango», Bavaria 44, Frode Lund




90 «Madonna», Beneteau First 31,7, Pål Bratbak


102 «EmBlem», Bavaria 44, Morten Berg




113 «Pigalopp of Norway», Beneteau Oceanis 43, Øystein Roalsø Sirevåg




136 «Hilde», Bavaria 42 Cruiser, Finn Fagervik




148 «Seafarer», Bavaria 44, Geir Pedersen



158 «Las Primas», Beneteau First 40.7, Lene Hammersland




167 «Tatt av vinden» Jeanneau Sun Odyssey 45, Bjørn Larsen



175 «Tempest», Bavaria 36, Sten Ingve Hellevang




177 «Juno», Beneteau Oceanis 473, John Remi Hamre



186 «Tom B», Beneateau Oceanis 50, Per Kristoffer Stensrud



194 «Abim», Jeanneau Sun Odyssey 50DS, Bjørn Inge Molvær

204 «Rosea», Beneteau Oceanis 473, Tom-Erik Larsen

, 1018 nm mil igjen