ARC-feltet etter fire døgn i havet.
«Madonna» blir liten under starten av ARC. Båten er sirklet inn.
«Madonnas» mannskap rett før start.
Madonna rett før start på søndag.

«Madonna», minst, men raskest

ARC personelle syns synd på familien Book Bratbak som skulle krysse Atlanterhavet i feltets minste båt, og yngste mannskap. – Dere må forberede dere på å seile mesteparten av etappen alene langt bak, ble de fortalt.

Publisert Sist oppdatert

Ingen om bord i «Madonna», en First 31.7, har noen gang seilt uten å seile regatta. Pål Bratbak er en profilert seiler i Norge og hans kone Pauline er flere ganger verdensmester i Snipe. Med seg har de også Paulines bror, Otto Book som er seilmaker og profilert seiler. Barna har vokst opp med regattaseiling, og deltatt i samtlige Skagen Race og Færderseilaser siden de ble født. ARC personelle har nok fått seg en skikkelig overraskelse når de leser posisjonsrapportene.

Dette skrev Pauline til oss før start

– Når det gjelder å komme først i mål, så prøvde inspektøren i går å forberede oss på at vi sannsynligvis vil miste kontakten med de andre båtene ganske raskt, og at vi må seile mesteparten av strekket alene. Pål svarte helt alvorlig tilbake at "ja, vi vil nok ligge foran hovedfeltet". Inspektøren ble ganske stille før han tok spøken :-) Målet vårt er å ta opp kampen med familien Undrum fra 1993 (17 døgn, 17 timer), og det er et ambisiøst nok mål. Men så seiler jeg også med 4 gutter med et enormt vinnerinstinkt, så vi må sette oss høye mål!!

   

Lite vind

«Madonna» har nok hatt fordel av forholdene. Det har vært lettere vind enn normalt. For lite vind for de tyngre turbåtene, men nok til at den lille Firsten har klart å stikke fra. «Madonna» ligger fremst av de norske. Båten som leder feltet sørover, «Dream Cather» er en Swan 82. Hadde det blåst mer ville de større båtene hatt større fordel fordi vannlinjen er lengre.

Rapport fra Atlanterhavet

Vi feier avgårde i fin passatvind og passerte 500nm utseilt i morges. Barna har det veldig fint ser det ut til, mens vi voksne er litt småtrøtte. Feiring av 500nm gjøres med kake som står i ovnen nå. Dere kan følge feltet på worldcruising.com og trykke på "fleetfinder" tror jeg. Da vil dere se at den "lille havseilerbaaten" slett ikke er den som dilter

etter de andre....:-)

Det er noe lavtrykksaktivitet som forstyrrer passaten og vi seiler derfor en sørlig rute.

Hilsen Pål

Silandra V har kortest vei til St. Lucia. Det er en Swan 76. Optim'X, en X-40 har valgt samme strategi.

Madonna ligger fremst av de norske, men katamaranen Rattata rett bak.