Arkivbilde av EmBlem
Seafarer er en Bavaria 44 Vision.
ARCs yngste skipper Fredrik Pedersen.

Taco på havet uten søl

ARCs yngste skipper på Bavariaen «Seafarer» rapporterer om et flatt og vindstille Atlanterhav. Også om bord i «EmBlem» blir det servert meksikansk.

Publisert Sist oppdatert
:-)
:-)

Rapport fra «Seafarer»

Det siste døgnet har vært en særdeles rolig seanse.  Doradoen vi fikk i går, ble spist til lunsj. Ikke alle 5 kiloene, men alle om bord fikk så mye de ønsket. Selv Fredrik og Geir spiste en porsjon.  Alle ombord holder for tiden med på å lese hver sin bok, så med den rolige sjøen og lite aktive seilingen blir det mye tid til lesing.

Feltet vi seilte med ut i fra Las Palmas og det følgende døgnet er nå spredt utover et stort område så da vi skulle spise middag i går kveld var det ikke noe problem for at alle seks satt nede i salongen og spiste taco. At taco kan serveres sier også noe om hvor lite sjø vi opplever for øyeblikket.  Noen syns det kan være litt kjedelig i lengden, mens andre nyter komforten mens den enda er her.

For en time siden heiste vi igjen genakeren. Det blåser så lite at vi var nødt til å ta inn storseilet for å få genakeren til å stå. I skrivende stund gjør vi 3,8 knop da vil vi bruke 108 timer til punktet 20°N 25°W. Det er et koordinat noe nord for kapp Verde øyene hvor vi planlegger å legge kursen rett vest til St Lucia. Bra vi har god tid.

Seafarer out

Distanse siste døgn: 84 nm

Distanse siden start: 311 nm

Distanse til St. Lucia: 2498 nm

Snittfart siste døgn: 3,5 knop.

Snittfart siden start: 4,3 knop

Vind siste døgn: 5-12knop N-E.

Bølger siste døgn: 0,5 m-1 m.

Kurs kl.12.00: 235o

Du kan lese mer om «Seafarer».

Rapport fra «EmBlem» Bavaria 44 fra Nesøya:

I natt har det også vært en rolig seilas med lite vind. Det har ikke blåst mer idag, ca 3-5m/s. Nå seiler vi med storseil og genakker og har en fart på ca 5knp. Vi har hatt strålende sol hele dagen, og vi passer på å smører oss inn med høy faktor med jevne mellomrom. Vi har også benyttet den rolige seilasen til å ta en liten kattevask, vi står på badeplattformen og heller bøtter med saltvann over oss. Ellers går dagen med skolearbeid, PSP, Donald, lydbøker og musikk på ipod. Vi har prøvd å fiske idag, men vi har foreløpig ikke fått noe på kroken. Dersom dere følger med på posisjonen vår på ARC’s nettsider, vil dere se at posisjonen ikke blir registrert. Vi får antakelig svar på hva som er problemet senere idag. Vi er heldigvis ikke i Las Palmas ! Rett før middag hadde vi besøk av 20-30 delfiner som lekte rundt båten. Nå har Bente servert 14 Tortilla lomper til et sultent mannskap. Det er utrolig hva hun greier å lage ombord. Vi gutta er storfornøyd. Farten er litt lav så det er ikke sikkert vi rekker frem til jul, men sikkert til nyttår! Med håp om mer vind!

Kartet viser de norske båtene etter fire dager i sjøen.