Pauline Book Bratbak skal selv seile ARC i feltets minste båt og med feltets minste mannskap. Hun rapporterer for Seilas.
«Seafarer» på brygga i Las Palmas
ARCs yngste skipper Fredrik Pedersen.
Fredrik Pedersen, Espen Døvle og Nikolai Pedersen. Resten avmannskapet var ikke tilstede.

Yngste skipper i årets ARC

Guttegjeng i Bavaria er klar for Atlanterhavet, men skipperen har fått med seg sin far på overfarten. Pauline Book Bratbak rapporterer fra Las Palmas.

Publisert Sist oppdatert

Fredrik Pedersen (24), om bord på Bavaria 44 Vision «Seafarer» er den yngste skipperen i årets Atlanterhavsrally, som starter førstkommende søndag. Båtens faste mannskap består i tillegg av Fredriks jevnaldrende studiekamerater Espen Døvle og Tor Henrik Brigg Gjesdal, samt skipperens tre år yngre bror, Nikolai. I tillegg kommer familiefaren og båtens eier Geir Pedersen samt Erling Fergestad til å være med på overfarten til St. Lucia. 

Leid seilbåter

Familien har ikke veldig mye seilerfaring fra tidligere, men har benyttet noen sesonger til å leie charterbåter.

– Først og fremst har vi leid ulike typer charterbåter, og dette er den første båten vi drar på ordentlig tur med. Tidligere har vi hatt en X-båt, men den brukte vi ikke på denne måten, og jeg var vel rundt 13 år da jeg seilte for første gang sier Fredrik.

   

ARC gir trygghet

Lite seilerfaring er også noe av grunnen til at familien er påmeldt ARCen.

– Det sikkerhetsmessige er noe av grunnen til at vi er med på denne seilasen. Det er mange interessante kurs og seminarer her, det er strenge sikkerhetskrav, mange gode tips og råd, og så gir det litt ekstra trygghet å seile over sammen med mange andre, er Fredrik, Espen og Nikolai enige om.

Fornøyde Bavaria seilere

Guttene seilte hjemmefra i midten av august, og har hatt relativt rask progresjon sørover.

– Vi synes vi har hatt god nok tid nedover i Europa, og vi har hatt en veldig fin tur. Båten er mer eller mindre ny, og vi har ikke hatt noen større problemer, bortsett fra at et beslag på DuoGen´en brakk tvers av i sterk vind fra Cascais til Madeira. Vi liker båten godt, føler oss trygge, har god plass og synes at båten seiler bra, sier gutta, som synes det er morsomt at de har ARCens yngste skipper ombord.

Definerte oppgaver om bord

Fredrik er klar på at det er han som har skipperansvaret, selv om det er demokratiet som hersker om bord.

–  Vi har fordelt de fleste oppgavene mellom oss, men det er jeg som har ansvaret og som tar de raske avgjørelsene. Selv om pappa også blir med på overfarten tror jeg ikke han kommer til å ta over skipper-rollen, sier Fredrik som ser frem til overfarten sammen med venner og familie.