Gutta fra Emblem på fjellene på La Palma
Artikkelforfatter Pauline Book Bratbak seiler i ARCs minste båt med ARCs yngste mannskap, Marina
Halloween-feiringen var vellykket og nesten en positiv opplevelse (sammenlignet med hvordan vi opplever feiringen hjemme). Alle barna samlet seg først i en av båtene, der de som ville fikk ansiktsmaling, og deretter gikk alle samlet til de båtene ...

Pontongliv for de norske ARC båtene

Bryggene på Las Palmas begynner å fylle seg opp. Fem norske barnefamilier er klare for å krysse Atlanterhavet i slutten av måneden. Pauline Book Bratbakk rapporterer fra Gran Canaria.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: "Pot-luck-party" på pontongen for to dager siden, etter initiativ fra Sergej om bord på "Seawalk" fra Nederland. Vi kunne telle 17 barn som var tilstede. Nå har fire katamaranbarn forlatt oss, men åtte nye har kommet til.

Fem norske familiebåter er påmeldt ARCen, inkludert oss selv, og vi har blitt kjent med ”Lucey Blue”, ”Rosea”, ”Emblem” og ”Mango”. Vi har også møtt på og hørt om andre norske barnefamilier som er på tur, men ikke påmeldt regattaen, eller der barna flyr over dammen sammen med moren. Disse er ikke registrert som ARC familiebåter. Etter en grov opptelling tror vi det totalt er over 30 norske båter på langtur i år. Vår pontong er forbeholdt familier og de med båter over 50 fot (er mye stort og fint her!!), og vi tror at de fleste familiebåtene nå har kommet.

Fikk barnevakt

«Lucey Blue» lå i havna da vi kom, og vi ble raskt kjent med Ina, Simon (11) og Amanda (9). Buck er hjemme på jobb noen uker, så resten av familien nyter dagene i Las Palmas. Barna fant tonen med en gang, og Edvard har nå vært på overnattingsbesøk hos Amanda to ganger! Ina tilbød seg også å være barnevakt en kveld, så vi kunne gå ut og spise! Det har vi ikke gjort på over 1 ½ år, så vi fant en dyr restaurant med masse deilig mat, og hadde en helt strålende kveld. Vi er veldig lei oss for at katamaranene måtte flytte til et eget havnebasseng i dag på grunn av plassmangel, og alle parter syntes dette var en veldig dårlig løsning fordi vi begynte å bli godt kjent og barna hadde det veldig fint sammen. Det blir nok noen turer mellom båtene allikevel, selv om vi nå må gå i 15 minutter (og det er det jo egentlig ingen av oss som har vondt av!).

Fotball og dataspill

«Rosea» kom for tre dager siden, og Edvard og Sylve ble kompiser med en gang. De er like gamle, går i 2. klasse og liker fotball og dataspill, så lykken er total!

    Emil og Edvard har etter hvert også blitt kjent med Connor og Jenny om bord i den Canadiske katamaranen Windancer, og Jordan i den engelske Oysteren Chilli Oyster. Engelsk-forståelsen har skutt fart den siste uken, og guttene kommer flere ganger hver dag og spør om hva forskjellige ord betyr. Det er ganske gøy å se utviklingen! Men disse måtte også bite i det sure eplet og flytte på seg, selv om de prøvde å protestere en stund.

«Emblem» og «Mango» kom i dag, og Lina (10) og Elma (7) (Mango) var raske til å komme om bord for å hilse på Marina. Hun har blitt bryggas lille prinsesse, og de fleste mødrene er så betatt at de nesten ikke får lov av sine menn til å komme på besøk!