Velger seil fremfor motor

Velger seil fremfor motor

For første gang er det nå flere seilbåter enn motorbåter i Turku-skjærgården. Dette hevdet lokale bransjefolk under båtmessen i Turku (Åbo) forrige uke. Radikalt høyere drivstoffpriser får hovedskylden - eller æren - for utviklingen.

Publisert Sist oppdatert

Grunnet høyere råvarepriser og en omlegging av skattsystemet betaler finske båteiere i dag dobbelt så mye for bensin og diesel som for kort tid siden, men administrerende direktør ved Marino Oy, Ben Fagerström sier til avisen Helsingin Sanomat at også fjorårets dårlige vær kan ha påvirket finnene til å velge seil.

Han mener dessuten at finnene i større grad enn tidligere prioriterer dagsturer fremfor lengre turer, og at dette gir seilbåter en fordel.

Disse to siste analyseelementene til fordel for seil ville kanskje ikke gjelde for typiske norske båtbrukere, men finske bruktbåtmeglere bekrefter  seilbåt-veksten. De er enige i at seil er mest trendy, men trekker primært frem høye drivstoffpriser som en årsak til at skjærgårdsbeltet av tusenvis små og store øyer fra Turku, via Åland og nesten helt over til Sverige nå er blitt et seilrike.