ALTERNATIVT LIV: Her kan du bo.Foto: Thomas Bickhardt
ARRANGØR: Jarand Fretheim lover å holde bølgene varme til festivalenFoto: Thomas Bickhardt
ET LITE STYKKE NORGE: Hvem lar seg ikke fascinere av denne lille bygda i vest?Foto: Thomas Bickhardt
Surfefestival i Hoddevika

Surfefestival i Hoddevika

Urørte bølger skal til pers i havgapet, mens ferske surfere finner frem balansen i den lune Hoddevika. 9.-12. oktober blir det Fri Flyt Surfefestival på Stadlandet.

Publisert Sist oppdatert

Store Bildet:  En av Norges mest profilerte surfere, Jonas Paulsen kommer til Hoddevika under festivalen. Bilde t.h: Jonas Paulsen har bodd i Australia og Larvik, men nå har han flyttet til Stavanger for å gi all sin fritid til bølgene. Begge foto: Christian Nerdrum.

Pressemelding fra fri Flyt:

– Fri Flyt Surfefestival skal være et surfearrangement beregnet alle nivåer. Vi søker urørte bølger med havraftingbåt, lager konkurranse for proffene, setter opp brettshapekurs og tilbyr utlån av stand up paddleboards. Lapoint og Stadsurfing tilrettelegger med overnatting og leie av utstyr. Det vil bli mange tilbud denne helgen, sier Fri Flyts Christian Nerdrum som planlegger festivalen sammen med Lapoints Jarand Fretheim.

Søker urørte bølger i havgapet

Det er god mobilsering i den idylliske kommunen ellers. Låven som ligger på stranden i Hoddevika klargjøres til sosiale kvelder, fest, foredrag og filmvisninger.

Erfarne og proffe surfere blir også tatt godt vare på. To havraftingbåter fra Vågsøy Adventure er booket for å søke etter nye spots rundt den utsatte kystlinjen utenfor Stadlandet. Surfepro Jonas Paulsen, portugiseren Alexandre Grilo, den rutinerte Thomas G. Olsen og Seamus Fox fra Australia har allerede meldt sin ankomst.

– Vi har så mange usurfede bølger her oppe, og Thomas Hagen med raftingbåten hevder å kjenne til en ukjent bølge som bryter 300 meter, forteller Jarand Fretheim som er medeier i Lapoint. Jarand har bosatt seg på Stadt og bygget opp en helt ny surfcamp hvor noen av de 70 deltakerne skal bo.

– Vi har både dame- og herregarderobe med varm dusj som er klar til å ta dere imot etter en surfeøkt i Atlanterhavet, sier Jarand.

Anne Kari Lerfald kan også lokke med alternativ overnatting, nyoppusset til festivalen 9.-12. oktober.

Surfekonkurranse og brettshapekurs

Ocean & Earth arrangerer  surfekonkurranse ved en av de kjente breakene på Stadt hvor målet er "Beste bølge", og det blir konkurranse for skarpe fotografer.

– Den annerkjente shaperen Mika Lourenço fra Portugal skal holde kurs om brettkonstruksjon. Mika shapet brettet Tiago Pires slo ut Kelly Slater med under Rip Curl Search Pro i Indonesia. Her kan du lære å lage ditt eget Kelly Killer - brett!

Standupshow i bølgene

For de som ønsker å bevege seg litt utenfor surfingens tradisjonelle rammer vil en av Norges definitive brettikoner, Elling Balhald, ta med seg surfeverdenens siste trend til Stadt og Fri Flyt Surfefestival – her blir det nemlig muligheter for å prøve den raskt voksende vannsporten Stand up paddle surfing. Stand up padle surfing oppstod på Hawaii og er forløperen til surfing.

Longboardkonkurranse for asfaltsurferne

De lange og spektakulære bakkene ned mot vakre Hoddevika blir arena for longboardkonkurranse lørdag formiddag. Sebastian Lundmark i Dampling Productions står for arrangementet.

Høstklimaet i Hoddevika

Vanntemperaturen på Stadt skal fortsatt være rundt 15 grader på denne tiden av året.

Det blir ikke kaldt med de draktene vi bruker i dag. Golfstrømmen fungerer lengre her enn på Østlandet. Men mer viktig er vel at sjansen for bølger er stor i midten av oktober. Men det oppfordres naturligvis å ta med varme klær og ullsokker.

Påmelding til arrangementet vil skje gjennom eksponert.no, og prisene varierer fra 1300 - 3200 kroner, avhengig av pakken du velger.

Fri Flyt Surfefestival vil ha 18-årsgrense, og det vil bli satt opp transport fra Oslo-Lillehammer, Otta, Stryn og Nordfjordeid.

Linker:

Påmelding: http://www.eksponert.no/index.php?cPath=16_58

Mer info: www.friflyt.no

Bilder: Thomas Bickhardt