Feirer den amerikanske nasjonaldagen før hjemreisen

Etter lenger om langt og langt om lenge.... er «Royalwings» klare for atlanterhavs kryssiningen.

Publisert Sist oppdatert

Seilas har mottatt e-post fra gutta på «Royalwings» i New York

Vi har prøvd å følge med andre norske langturseilere som har vært på samme reise som oss rundt om i Karibien, og det kan virke som vi er den siste båten til å krysse Atlanteren tilbake til Norge. Vi er dog ikke sikre på dette. Bedre sent enn aldri har min mor alltid sagt...

 

4. juli

Planen var å starte overfarten i begynnelsen av juni, men nå har kalenderen allerede strukket seg til juli, og nå må vi selvsagt ta del i amerikanernes 4. juli feiring før vi kaster loss. I skrivende stund er vi innlosjert hos den Norske konsulen i Boston, Terje Korsnes, som skal ha litt av skylden for den litt sene avreisen. For slik gjestfrihet har vi ikke sett maken til! Med egne soverom og FJÆRmadrasser (så det har blitt litt for mange timer i sengen) nystekt HJEMMEbaket brød, torsk, norske reker (konen til Terje, Brigitte, er en utmerket kokk!), fri bil til disposisjon slik at vi har fått sett hele Bosten og omeng og gjort bunkringen enklere, og mer til!

 

Ødelagt plotter

Vi skal ikke gi Terje hele skylden for vår litt sene avgang, for det har vært mange steder i Karibia som ikke har vært så lett å forlate, ikke minst skal vel Cuba og New York ha en del av skylden for vår sene avreise. I tillegg oppdaget vi at vår Raymarine E80 hadde sluttet å fungerer når vi skulle forlate Sag Harbour, i Hamtons utenfor New York. Det var "kretskortet" til Seatalk som av ukjente grunner hadde sluttet å fungere og som måtte sendes inn til Raymarine for garantireparasjon.

 

Klare for stormer

Plotteren er nå på plass, noen erfarne riggere har gått igjennom riggen vår slik at vi kan føle oss trygge på at den tåler overfarten, samt at vi venter på leveransen av et Para Tech Sea Anchor som sikkert kan være kjekt å ha hvis stormene bestemmer seg for å sette oss på en prøve. Så da gjenstår det bare å overvære amerikanernes 4. juli feiring og bunkring av ferskmat før vi mest sannsynlig kaster loss 6-7 juli. Da er det rett hjem! Med en mulig pitstop på Nantuket og muligens et stopp i Irland/Scotland/England/Nederland. Så langt har vi ikke tenkt ennå. Here we go again....

 

Følg oss gjerne på www.royalwings.no, vi skal prøve å legge ut en nyhet hver dag over det åpne hav, så familie og venner kan følge oss og føle seg trygge på at vi fortsatt flyter.

 

Hilsen Kjetil Belbo, Lars Henrik Sutterud og Andreas Vik

"