«EmBlem», Bavaria 44 på vei mot Karibia.
Familien Berg på brygga før avmarsj.

Bavariaer på langtur

Hele fem Bavariaer stille i ARC i år. «EmBlem» er en av dem som la i vei for noen dager siden. Det er båtens andre langtur.

Publisert Sist oppdatert

«EmBlem» ble kjøpt av Morten Berg og familie av Lunde båt i 2002, men utlevert i Kroatia. Første sommer ble dermed tilbrakt i Middelhavet. Andre sommer tok familien båten hjem.

Overtalt av naboen

Familien Galaasen Lund har en Bavaria 44 lik som Berg. De ligger I samme havn på Nesøya. Begge har vært I styret I Bavaria klubben. Galaasen Lund har planlagt turen lenge, men klarte å overtale familen Berg om å seile vinteren 2006/2007. Nå er begge båtene underveis og vil seile sammen I Karibia. Begge båtene har med små barn. Berg har to gutter på 13 og 10 år. Galaasen Lund har to jenter på snart 10 og 7 år.

    «EmBlem» er nå på vei mot København. Båten vil så gå Kielerkanalen, og sydvestover mot den Engelske Kanal.

Følg båtene på nett

Sten Ingve Hellevang som også er på langtur I en Bavaria har laget en samleside for båter på langtur. Her vil Morten Berg legge ut fmiliens opplevelser underveis.

–    Jeg har fulgt med på flere langturseileres nettsider I to år. Jeg skal prøve å holde sidene oppdatert hele veien. Ikke starte voldsomt og så dabbe av nær jeg endelig er fremme i Karibia som mange gjør, forteller Morten til Seilas.

 

Du kan følge båtene her.