Åpen dag på Randsfjorden
Åpen dag på Randsfjorden
Åpen dag på Randsfjorden
Åpen dag på Randsfjorden
Åpen dag på Randsfjorden
Åpen dag på Randsfjorden

Åpen dag på Randsfjorden

 – Super vind, strålende vær, nye spennende båter, mange smil og gode boller. Slik oppsummerer Anne Ingeborg Øiom Randsfjorden seilforenings «Åpen dag», som ble arrangert den 14.juni. Anne Ingeborg og Steinar Øiom har sendt oss følgende rapport med bilder.

Publisert Sist oppdatert

Regnfylte skyer hang truende over Jevnaker om morgenen, men så fort båtene og folk ankom klokken 11.00 brøytet solen seg vei gjennom skylaget. Utover ettermiddagen strålte solen fra skyfri himmel. Snill bris og «Randsfjordvind» Vinden var helt perfekt: en «snill» bris til å begynne med, som passet bra for nybegynnerne, før det etterhvert ble kraftigere vindkast, slik at de som hadde seilt litt lenger kunne bryne seg litt. Typisk «Randsfjordsvind», med sterke fallvinder fra åsene rundt i det ene øyeblikket, og bare lett bris i det neste.

Populære Feva-joller

RS-båtene var uten tvil dagens høydepunkt. Spesielt RS Feva XL var spennende båter med et bredt bruksområde. Disse anvendelige tomanns-båtene ble brukt til å ta med voksne og barn «som bare ville sitte på» ut, i tillegg til at de voksne, og de eldste ungdommene også virkelig fikk testet båtens egenskaper. RS Feva gav mersmak for mange. Som seg hør og bør ble det noen kullseilinger, men med en tilstedeværende følgebåt, og varmt drikke på land, var det ingen som tok skrekken av det.

Lunsj på fjorden

På land var det boller, saft og kaffe for de som ønsket det. Enkelte av seilerne kunne ikke la kaffepausen forstyrre seilingen, og tok like greit med seg en bollepose, som ble fortært i båten ute på fjorden.

Vennskapelige familefeider

Etterhvert som de yngste og ferskeste følte at de hadde fått nok vind i seilene for en dag, var det fritt frem for de ivrigste å bryne seg på den knallbra vinden. Det manglet ikke på vennskapelig kappseiling ute på fjorden; far mot datter, søskenbarn mot søskenbarn og sønn mot far. Etter seks-syv timer med seiling, hvorav de ivrigste seilte nesten konstant, var det på tide å avslutte seilingen og rigge ned. De fleste reiste nok hjem med drømmen om en ny seilbåt i tankene...