Sigve Botnen
Christian Nerdrum.
Sletter er yppelig for Kiting
Nybegynnerkurs

Lær å kite i sommer

Kun en time fra Oslo, rett utenfor grilleldoradoet Larkollen, ligger de eksotiske Sletterøyene - et unikt utgangspunkt en kiteskole å undervise sine nye aspiranter til den spennende sporten.

Publisert Sist oppdatert

Om du ønsker å lære kiting for å gjøre heftige hopp eller å seile rundt på fjorden en sommerdag, er det uansett viktig å kjenne til premissene som skal til for å ikke gå på akkord med sikkerheten. Kiteskole.no tar deg dit på en trygg og trivelig måte. Med åtte års erfaring, og profesjonelle kitere som instruktører, skulle deltakerne til Kiteskole.no være i trygge hender.

– Kiteskole.no har som mål å gjøre elevene til gode nybegynnere, sier kiteskoleansvarlig Christian Nerdrum. Skolen er nå på sitt åttende år, og i sommer settes det opp flere kurs enn noen annen kitesesong.

Proffe instruktører

En av instruktørene er blant annet Sigve Botnen fra Telemark, som de siste årene har markert seg som ev av verdens desidert råeste kitere både på snø og vann. Sigve lever av kitingen og har flere sponsorater med store internasjonale merker. – – Som instruktør er han kjent for å være tålmodig og hjelpsom. Han sitter aldri stille, men er på ballen hele tiden, sier Nerdrum.

Økt interesse

– Skolen øker kursantallet fordi vi hvert eneste år har ventet på en nedgang som aldri har kommet. Nå ser jeg en del signaler i markedet som gir meg enda mer tro på at kitingen skal vokse enda mer. En av grunnene, er antakelig at folk har vendt seg til den merkelige sporten som kanskje ikke er så merkelig likevel. Dessuten er det ikke så umulig som man skulle tro, fortsetter Nerdrum.

Bedre utstyr

For 7-8 år siden ble det skrevet en artikkel om kiting "den nye folkesporten". Kanskje var det en overdrivelse for datidens utstyr og muligheter, men i dag er situasjonen en helt annen og som en spådom, slett ikke feil. Utstyret har nemlig blitt betydelig sikrere og bedre enn da sporten kom til Norge for neste ti år siden, men det er likevel minst like viktig å gå på kurs som før.

– Tro det eller ei - forholdene her ute er blant de beste i landet. Fordi kiteskole.no var først ute med å holde kitekurs i Oslofjorden har vi også funnet den øya i fjorden som er best egnet. Sletter syd er en flat øy der vinden kommer til uansett vindretning, sier Nerdrum.

Et vindsikkert sted kombinert med Norges mest rutinerte instruktører garanterer deg en morsom og lærerik helg! Deltakerte fraktes ut i båt fra fastlandet og ut til Sletter Syd hvor man kommer til å være begge kursdagene.

Kurs i Portugal også

– Kiteskole har mye spennende på gang, og vi har nylig etablert et samarbeid med Lapoint.no og kommer til å sette opp en egen kitecamp i Portugal på Esposende. Det blir et tilbud for all med komplette kurs, eller bare bed & breakfast for de som allerede kan å kite, sier Nerdrum.

Kursene går

Linker:  www.kiteskole.no

og www.lapoint.no