Oslofjorden tatt fra Web-kameraet på Steilene.
Vindmåleren på Steilene tilbake

Vindmåleren på Steilene tilbake

Nå får du vind, temperatur, strøm og bølgehøyde fra Steilene, midt i indre Oslofjord.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding fra Nortek

Det har også tidligere vært en målestasjon i drift på Steilene.  Denne ble drevet av NIVA, men ble dessverre slått ut av lynnedslag i 2005 og har senere ikke vært i drift.  Steilene værstasjon har vært til stor glede for både yrkes- og fritidstrafikk på fjorden, og i anerkjennelse av dette har Nortek besluttet å stille til rådighet nødvendige ressurser for å få stasjonen tilbake på lufta.  Stasjonen har vært testet og utviklet siden våren 2007 og vi regner nå med at stasjonen vil være stabilt i drift i minst 1-2 år fremover. 

I tillegg til vind, temperatur, trykk , og regn er stasjonen denne gangen utstyrt med oseanografisk utstyr slik at det rapporteres både strøm, strømretning og bølgehøyde. 

Webkamera med film

Bilder fra et WEB-kamera som ser innover mot Oslo er også tilgjengelig på WEB sammen med et filmatisk sammendrag av bilder fra siste døgn.   Detaljer om hva slags instrumenter som er brukt og deres virkemåte er beskrevet på WEB området.

Du finner flere værstasjoner på nett her

Nortek vil gjerne få takke Oslo Friluftsråd for samarbeidsviljen i forbindelse med nødvendige tillatelser og ikke minst lokaliteter for å gjenreise denne populære tjenesten i Oslofjorden.

Du finner vindmåleren her