Rmbler. Foto Petter Mowinckel
ICAP Lepoard. Foto Petter Mowinckel
Herman Bergshaven fornøyd med 2. plass. Foto Petter Mowinckel

Nordmenn i Antigua Sailing Week

Noen sitter å hutrer på ripa mot Skagen, men andre koser seg med paraplydrinker etter dagens seilas i Karibia. Vi har fått rapport fra en norsk båt Antigua Sailing Week.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Mannskap på Solnes: Fra venstre: Lars Ingeberg, Herman Bergshaven, Trond

Årvoll, Petter Mowinckel og Roderick Galanty

Rapport fra Petter Mowinckel på Antigua.

Man skal være klar over at det finnes alternativer til å  hutre seg fra Åsgårdstrand til Skagen, og Antigua Sailing Week er et særdeles godt alternativ i så måte. Denne seilasen ble arrangert for 41. gang nå i månedskiftet april mai, med over 200 båter på startlinjen og 27 grader i vannet. Regattaen tiltrekker seg noen av de heftigste båtene som finnes, i tillegg finnes klasser for cruisingbåter og utleiebåter. Så her finnes noe for enhver smak.

Mannskap fra mange land

Herman Bergshaven hadde seilt sin J 133 "Solnes III" til Antigua for å representere Norge. Ombord hadde han med seg norsk, sveitsisk og spansk mannskap. Nordmenn som valgte å stå over HH Skagen Race var Lars Ingeberg og Trond Åsvoll mens  Petter Mowinckel og Kirsti Hylen fremdeles er på seiltur i området med sin Maggy V.

Bra seiling

På tross av det sammensatte mannskapet, som medførte enkelte kommunikasjonsmessige utfordringer, endte Solnes III på en hederlig 2. Plass i Racing klasse 5. Den ellers friske passaten hadde løyet til 4 til 8 m/s, og ga gode forhold til de lokale Antigua seilerene i  J 122 "Lost Horizon" som vant overlegent.

Du finner resultater fra seilasen her