Antarktisekspedisjonen planlegges.
Vision

Opplevelser i kø i Antarktis

Reidar Gregersen og Audun Hetland har vært 16 dager i Antarktis ombord på den newzealandske seilbåten Vision. Nå går kursen mot Sør-Georgia. Her er en hilsen sendt på satellitt-telefon fra Sydpolen.

Publisert Sist oppdatert

To fantastiske uker i Antarktis går ubønnhørlig mot slutten. Mens seilere vi snakket med når vi kom hadde hatt en fin dag i løpet av deres to uker her nede, har vi bare hatt et par dårlige under hele vårt opphold her. De fleste krysser Drake-stredet på det smaleste, men vi fulgte Antarktis Peninsula videre sørover og jobbet oss derover nordover innaskjærs.

Dramatikk

Vi har utforsket en rekke flotte ankringer, sett så mange pingviner vi bare kan drømme om, stupbratte fjell, kolossale isbreer og enorme isfjell.

Vi har padlet kajakk, gått på toppturer og besøkt flere forskningsbaser. Det har heller ikke vært fritt for action disse dagene. Små og store isfjell har flere ganger skapt problemer for anker og forstyrret nattesøvnen til noen og enhver ombord. For ikke å nevne fall i bresprekker, solbading på isfjell, padling under falleferdige istunneler og surfing ned isfjell med kajakk.

Norsk historie

De siste par dagene har vi ligget til ankers ved Deception Island, et

enormt krater som sies å være en av verdens tryggeste havner. Og det var stor aktivitet her blant norske hvalfangere i første halvdel av forrige århundre.

Til hvalfangerøya

Dyrelivet her har vært imponerende, men det er ingenting mot det vi skal få se på Sør-Georgia, etter det vi har hørt. Vi håper at passasjen ikke skal ta mer enn seks dager og normalt så skal vi ha medvind hele veien. Det blir antakelig en annen historie når vi skal seile tilbake igjen, til Falklandsøyene og Kapp Horn.

Vis større kart