Jan H. Syvertsen i Kongelig Norsk Båtforbund

Båtplass en menneskerett?

Om båtplass ikke er en menneskerett så burde det kanskje være det i et land som Norge hvor sjø- og båtliv er en del av den norske folkesjelen, sier Jan H. Syvertsen i KNBF, som har engasjert seg på vegne av båtforeningen i striden på Killingen utenfor Oslo

Publisert Sist oppdatert

I et brev til Statsråd Heidi Grande Røys i Fornyings- og administrasjonsdepartementet, skriver generalsekretæren Jan Syvertsen i Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) blant annet også:

- Det er et faktum at det organiserte båtlivet i landets båtforeninger er den mest kostnadseffektive måten å drive en fritidsbåthavn. Båtforeningene gjør det mulig for de fleste å kunne nyte sjø- og båtliv til ferie og rekreasjon, hvilket også har stor betydning for næringsgrunnlaget i mange kystkommuner. Det forundrer oss derfor at statsråden, som representant for en rødgrønn regjering, går inn for å fjerne et stort antall båtplasser og derved bidrar til at sjø- og båtliv bare kan nytes av den pengesterke delen av befolkningen.

Når det gjelder Killingen spesielt, viser vi til at styreleder Arne Johan Vagle i Killingen Båtforening har uttalt at båtforeningen ikke har noe imot at det opparbeides en strand i området og oppfordrer til å finne en løsning hvor badeliv og båtliv kan leve sammen til gjensidig nytte og glede, slik vi har god tradisjon for her i landet og som burde være i god overensstemmelse med den politikk som regjeringen står for.

I denne forbindelse vil vi også peke på den store fordelen som ligger i at parkeringsplassen benyttes til vinteropplag for fritidsbåter. Det er nemlig minst like stor mangel på opplagsplasser som det er mangel på båtplasser og parkeringsplassen kan vanskelig nyttes til et bedre formål vinterstid. Av hensyn til sikkerheten for båtfolket, anbefaler vi også å beholde bommen. Dette vil gjøre det vanskeligere å begå tyverier og hærverk både på båter og landinstallasjoner. For beboerne på Bygdøy vil en bom også hindre uønsket trafikk til parkeringsplassen.

Vi håper statsråden vil se positivt på vår henvendelse og undertegnede står med glede til disposisjon hvis det er ønskelig med ytterligere opplysninger eller dialog, skriver Syvertsen på vegne av  KNBF.