Finn Audun med familie.
Vår nye ekspert Finn Audun Bostad
Finn Audun eier "Smily IV" en Forgus 44.

Enda en ekspert

Vår nye tjeneste ”spør ekspertene” har tatt skikkelig av, men vi har manglet en langturekspert. Møt vår nye ekspert.

Publisert Sist oppdatert

Seilas lanserte rett før jul en ny tjeneste hvor alle kan spørre våre eksperter om forskjellige deler av båtlivet. Mange av spørsmålene har vært innen langturseiling. Det gjorde at vi bestemte å utvide vårt ekspertpanel. Ekspertpaneltjenesten vil vi også kjøre i bladet.

I Karibia

Finn Audun Bostad er for øyeblikket underveis på langtur med hele sin familie. Han svarte ja på vår forespørsel fra Karibia og har også svart på sitt første spørsmål. Det handler om forsikring av båten for langtur, og spørsmål og svar kan du lese her.

Du kan følge Bostads tur i sin Forgus 44 her.

Jobber med båt

Bostad har jobbet som flyer i SAS, men har i de siste årene jobbet med båt. For noen år siden solgte han Hanse båter, men jobber nå i Asker Båtservice som importerer seiltøy og båtutstyr. Få seiler mer en Bostad. Båten blir brukt året rundt, også når de er seiler i hjemmelige farvann.

Trenger mannskap

Finn Audun Bostad setter kursen hjemover i juni. I den forbindelse ønsker han å få med seg et skikket mannskap. 

–Vi har foreløpig planlagt å dra fra New York i begynnelsen av juni, og seile oppover kysten muligens så langt som til New Foundland, og deretter ta turen over til England (ca. 1800nm), skriver Bostad på mail til Seilas. Er du interessert kan du nå Finn Audun på mail her.

Har du langturspørsmål?

Det kan ta litt tid før vi får langturkategorien inn i ekspertpanelet på nett, men har du et langturspørsmål så legg det inn under seiling så vil du få svar i løpet av en uke eller to.

Du kan lese mer om våre andre eksperter her.