Beste Kiteren av de lokale.
Surferne kjører Beach buggies. De holder en dårlig standard og sikkerhet, men gir mye kjøreglede på stranden.
Paradis for Kite og surfing
Lokale kitere er imponerende gode.
Du kan leie Kite instruktør og utstyr. Vi betalte ca 2000 kroner for fire timer for to personer. her er det Emil (14) som lærer triksene.
Paracuru har flotte strender.
Svenskene er på plass i leide Beachboggies og kiteutstyr.
Artikkelforfatteren leier seilbrett.
Surferne er stort sett lokale. De syns fremdeles det er hyggelig med noen turister å dele bølgen med. Fiskerne surfer også med sine Jangadas fiskeflåter.
På Kitestranden i Paracuru er det som regel 20-30 kitere og et par brettseilere.
Paradis for Kite og surfing
Ledig plass.

Paradis for Kite og surfing

Brasils nordøstkyst blåser vinden jevn og temperaturen alltid behaglig. Vi kan anbefale Paracuru.

Publisert Sist oppdatert

Paracuru, Brasil

Paracuru ligger noen grader syd for ekvator. En jevn vind gjør at det sjelden blir mer enn 30 grader i lufta. Vannet ligger på 28 grader. Stedet er ypperlig for kiting, windsurfing og bølgesurfing. Mest vind er det fra juni til desember. På høsten blåser det gjevnt over 10-12 sekundmeter.  Bølgesurfingen er best om vinteren. Brettutleiestedet stenger etter karnevalet.

Ferieparadis

Paracura er en liten fiskelandsby et time kjøring nord vest fra Fortaleza. Fortaleza er Basils femte største by. Så langt er det bare kite-turister og folk fra Fortaleza som har oppdaget dette ferieparadiset. Stranden ved Paracura er blitt kåret til Brasils beste av et brasiliansk reiselivsblad. Ved landsbyen er det best å bølgesurfe. Her ligger det en rekke fiskebåter på svai og bør være et aktuelt sted for langturseilere å droppe ankeret. En halvtimes gange syd for byen finnes Kiteparadiset. Her ligger det sandbanker et par hundre meter ut fra stranden som gjør det enklere å seile i brytende bølger.

Ledig plass.
Surferne kjører Beach buggies. De holder en dårlig standard og sikkerhet, men gir mye kjøreglede på stranden.
Artikkelforfatteren leier seilbrett.

Billig

Windsurfing og kiteutstyr kan leies for ca 250 kroner dagen. Det samme koster det å leie en Beach Boggie. Et brukt bølgesurfbrett av bra kvalitet koster rundt 1500 kroner. En surfshorts 150 kroner og en liter lokal sukkersprit 12 kroner. Når du bestiller mat er retten alltid for to. En middag for to koster rundt 40 kroner med øl.

Få turister

Paracuru er et ukjent turist mål for alt annet en kitere. Stedet er heller ikke så tilrettelagt for turisme enda. Hotellene er få, og ingen snakker annet enn portugisisk. En liten lommeparlør er et must. Restauranter er det mange av, men de fleste av den enkle typen. Sjømat er det mye av. Du sitter å spiser rett ved siden av der fiskerne reparerer fiske utstyret sitt.

Lite kriminalitet

Selv om Parcuru ligger i det fattigste område i Brasil er stedet trygt å ferdes. Du kan sette fra deg sykkelen uten for en butikk uten at den blir stjålet. Alt som blir sagt om høy kriminalitet i Brasil virker helt fraværende.

Paradis for Kite og surfing
Lokale kitere er imponerende gode.