Lufelia
Thea
Nora Simrad
Apex, første norske

De første norske båtene i mål

Beste norske brukte 15 dager og 17 timer fra Las Palmas til St. Lucia. Nå kommer båtene inn i hopetall.

Publisert Sist oppdatert

Den første norske båten i mål var «Apex» fra Bergen. De ligger an til seier i sin klasse- Firsten på 44 fot kom inn i mål sammen med mye større båter. De tre båtene bak var er Swan 62 RS og «Pindar», ex «News Corp», en Volvo 60. Det bør vel legges til at «Pindar»,  brakk bomvangen rett etter start og reutunerte til Las Palmas for reperasjoner. Og en splitter ny First 50. Ingen tvil om at Ole-J. Midttun har seilt ekstremt raskt.

Siste rapport fra den båten ble skrevet rett før målgang, her er den:

Ja i skrivende stund har vi 124 nm igjen. Med denne farten, 8 knop,  skulle vi være fremme i ST Lucia kl 23:00 lokal tid ,UTC 03:00 og norsk tid 04:00 til natten. Vi har lagt i vindstille i går noen timer og det startet opp med nordavind ,men sønnavinden kom som meldt bare 6 timer senere. I går var vi tilbake til førsteplass i klassen så vidt. Vi har seil tilnærmet full kryss siden i går ettermiddag ,og som nordligste båt er vi spent om de andre også ble liggende i stilla og om de har bedre kurs til mål enn oss. Spenningen vil visst aldri ta slutt, selv ikke før lenge etter målgang. Det er båter med lavere "LYS" tall som kan ta oss igjen.

Katamaran som norske båt nummer to

Andre norske båt i mål var «Queen of Hearts», også den har seilt meget fort og brukte bare seks timer mer enn «Apex». «Queen of Hearts», hadde fem flerskrogsbåter foran seg i mål, de fleste større, men en av dem var også en Lagoon 440. Det er andre gang «Queen of Hearts» seiler ARC.

Aluminiumskrog på båt nummer tre

Nora Simrad, en Cigal fra Alubat komm inn som norske båt nummer tre. De brukte 16 dager og 5 timer. Dette er siste avsnitt på deres blogg før innkomsten

Grusomt vær siste biten. opp i 40 sekundmeter og øsregn. Vi greier ikke å holde høyden og det regner skilpadder. Vi har sett Martinique, men St Lucia er fremdeles skjult av uværskyer....men vi har fremdeles deg gode humøret inntakt...

12 nm igjen!

Barnefamilie trygt i land

Fire timer bak «Nora Simrad» kom «Thea» i mål som fjerde norske båt. «Thea» var båten vi skrev om her i går.

«Lufelia» var den femte norske båt etter en seilas på 16 dager og 11 timer.

I løpet av dagen vil også «Maggy V» og «California Blue» gå i mål