Empire rundt Kapp Horn
Peder med Auckland i bakgrunnen.
Bayswater Marina, Auckland
Heidi og Eivind

«Empire» tar en pause

Den norske Bavarian ligger nå godt fortøyd i New Zealand, og Eivind har fått seg jobb mens Heidi har tatt en tur hjem.

Publisert Sist oppdatert

Det er nå Syklon-sesong i Stillehavet, og Heidi og Eivind skal prøve å tjene noen slanter i New Zealand et halvt års tid. Akkurat nå er Heidi hjemme og vil bli her frem til romjulen.

På jobb

I går var Eivind på sin første arbeidsdag i New Zealand. Han har fått seg jobb på et service sted for båter, og vil gjøre mange av de samme oppgavene som han hadde hos Lunde Båt før han la ut på den store jordomseilingen. Det tok Eivind mindre enn to uker fra de ankom Auckland til at han fikk seg jobb. «Empire» ligger nå i Bayswater Marina, Auckland - New Zealand hvor det er ventet in en rekke langturseilere.

Hjem med Peder

Heidi har nå vært en uke i Norge. Hun dro primært hjem for å følge Evinds sønn Peder hjem på den lange reisen. Peder har vært med Empire i hele Stillehavet og har vært om bord i syv måneder. Heidi er for øyeblikket tilbake på sin gamle arbeidsplass hos Yran & Storbraaten arkitekter hvor hun tegner luksusyachter og cruiseskip. Når hun er tilbake på New Zealand ønsker hun å få seg jobb som arkitekt der, og hun har alt sendt inn en rekke søknader.

New Zealand med bil

Jordomseilerne har kjøpt seg bil på New Zealand, noe som Heidi sier er latterlig billig. Skipslass med pent brukte biler fra Japan blir nærmest dumpen på øya, og paret kjøpte en tolv år gammel Mazda for bare 8000 kroner. Nå blir det utforskning av de to New Zealanske øyene med bil i tillegg til båt forteller Heidi til Seilas.

Spennende fortsettelse

Heidi og Eivind har nå vært ute i 2,5 år. Planen har vært å være ute i fem år, men heidi forteller at det godt kan bli lengre. De skal runder Sør Afrika, og vil sannsynligvis seile mot Sør Amerika igjen hvor de håper å ta en avstikker til Antarktis, Sør Georgia og Falklandsøyene. Planen om Antarktis ble vraket på grunn av rorproblemer for et år siden. Etter ny runde i sør bærer det nordover igjen, og planen er å seile helt opp til Grønland. En tur innom Svalbard er med i drømmen.

Seilas lesere vil få mye spennende stoff fra «Empire» i tiden fremover.

Kapp Horn var en opptur

Heidi er glad for de fikk oppleve Sør Amerika. Det er Pategoniakysten som har gitt dem de sterkeste minnene. Der opplevde de den mest dramatiske situasjonen også. Heidi forteller at det er ekstreme strømmer i skjærgården der nede. En gang brukte de åtte timer for å nå en havn, men strømmen var for sterk og de kom seg ikke av flekken kun noen nautiske mil fra endepunktet. De måtte snu å seile tilbake. Turen tilbake til start tok bare to timer. Det verste været på turen så langt var i Skagerrak.

Seilas har fulgt «Empire» fra start. Artiklene ligger i vårt bladarkiv som PDF-filer. Disse filene kan abonnenter laste ned gratis. Du finner artiklene her.