De norske barna var ikke sene om å hoppe i redningsflåten da den endelig var blåst opp.
Kun et fåtall fikk se nødbluss demonstrasjonen.
Skremmende sikkerhetsoppvisning
De dro hardt, men ingenting skjedde.

Skremmende sikkerhetsoppvisning

ARC-deltagerne fikk bakoversveis da redningsflåten ikke virket under sikkerhets-demonstrasjonen i dag.

Publisert Sist oppdatert

Gjennomgang av sikkerhetsutstyret er en del av pakka du får ved å være med på ARC. Først var det helikopter- redning fra båt, så bruk av nødbluss. Dessverre var så mange mennesker møtt opp at bare et få tall fikk med seg hva som skjedde. De som holdt ut fikk til slutt prøve å fyre av nødbluss selv.

Ubruklig redningsflåte

Så bar det over til bassenget i Yachtklubben.Her skulle vi få se hvordan en redningsflåte blåses opp. Det ble fortalt at flåten var siste utvei, og man skulle vente til å blåse den opp til alle om bord var klare til å forlate båten. Det ble også sagt at det har blitt funnet båter drivende i relativ god stand, mens mannskapet var blitt funnet døde i flåte.

    Vi fikk høre at flåten skulle blåses opp på sekunder, men da det ble dratt i snora skjedde ingen ting. Det ble til slutt dratt så hardt i snora at flåten nesten gikk i stykker. Først da flåten ble åpnet opp ved hjelp av kniv begynte det å skje noe.

Dårlig futt i gasspatronen

Det virker som om problemet lå i gasspatronen. Kanskje det var en lekkasje. Det tok i hvert fall flere minutter før flåten var klar, og hadde dette skjedd på havet kunne liv gått tapt. Demonstrasjonen var en tankevekker og Kristin fra «Thea» mente at argumentene for å ta fly over Atlanterhavet ble sterkere.