Benoît Lequin
Pierre-Yves Moreau
Bilde fra rekorden satt i 2004.
Enda et rekordforsøk på gang

Enda et rekordforsøk på gang

Franskmenn er gale etter seilingsrekorder. Nå to karer slå rekorden for seilbåter under 20-fot.

Publisert Sist oppdatert

Benoît Lequin and Pierre-Yves Moreau satser på å sette ny rekord i løpet av denne vinteren. Distansen som skal seiles er på 2700 nm med start i Dakar i Senegal og mål i Guadeloupe. Båt og utstyr er alt i Senegal klare for rekordforsøket.

Hobie Cat 18

Første gangen det ble satt en rekord på denne distansen var i 1986 da franskmannen Jacques Pradel sammen med australske  Tony Laurent brukte nesten 19 dager på etappen i en Hobie Cat 18. Fire forsøk prøvde senere å slå rekorden uten hell. Først i 2004 klarte italienske Andrea Gancia aog Matteo Miceli å slå rekorden med fanatastiske 13 døgn, 13 timer og 28 minutter.

Gale franskmenn

Pierre-Yves Moreau (35) og Benoît Lequin (33) har kjent hverandre siden de var 17 år gamle. Begga har lang erfaring fra Transat 6.50  og 60-fots trimaraner. Lequin seilte sammen med svenske Klabbe Nylöf under Nokia Oops Cup i 2005, mens Moreau seilte Archipelago raid i den svenske skjærgården same år.

Spesilell katamaran

Båten gutta skal bruke til å sette rekorden i er spesiallaget for formålet. Den er laget i avansrte materialer, her en rigg som gjør at de kan seile optimalt under de fleste forhold, og har spesielle sittevinger som gjør at de får en mer komforable seilas enn sine venner i Hobie Cat 18.

Du kan lese mer om rekorden her.