Deltagerbåtene pyntet med signalflagg.
Snart 240 seilbåter klare for å krysse Atlanterhavet.
Rene 17. mai toget i Las Palmas
Norske flagget heises på moloen.
Dingy Race
Smily til Ankers utenfor den øde øya Ilhas Desertas
ARC 2007 åpnet

ARC 2007 åpnet

Det er fullt liv i Las Palmas i disse dager i forbindelse med Atlantic Rally for Cruisers (ARC) hvor 240 båter legger ut over Atlanteren om en uke. Her er rapport fra Finn Audun Bostad om bord i «Smily IV».

Publisert Sist oppdatert

225 båter fra 28 nasjoner ligger i havnen å gjør sine siste forberedelser før Atlanterhavs kryssingen. 13 av 15 norske båter ligger nå i havnen. Vi har fått bilder og e-post fra familien Bostad som seiler i en Forgus 44 med tre skolebarn om bord.

E-post fra Finn Audun Bostad

I dag har det vært offisiell åpning av ARC. De norske mannskapene gjorde seg godt bemerket. Nordmenn har jo lang trening i å gå i 17. mai tog, og dette lignet til forveksling på et slikt, bortsett fra en temperatur på 25 grader.

Heidi fra «Marelia», med mange års lærererfaring, organiserte flaggborg, og rette linjer av de voksne bak barna. Mathilde fra «Minerva» fikk æren av å bære det største norske flagget, fra «Thora». Senere heiste hun det offisielle norske flagget på moloen, der flaggene fra alle deltagende nasjoner ble heist.

På marsjen rundt marinaen stemte de norske deltagerne i av full hals med vanlige, og litt mindre vanlige, marssanger. Det kunne virke som om dette, i kombinasjon med uten sammenligning flest flagg, vakte stor oppsikt rundt området.

 

Jolleregatta

Ved ankomst til enden av moloen var det flaggheisings seremoni. Deretter var det "Dinghy Race". Meningen var åpenbart ikke å vinne, men å gjøre motstanderne mest mulig våte. Noen "dirty tricks" ble observert, med hjelp av både pyroteknisk nødutstyr og brannslukkingsapparat.

 

Pyntete båter

En av reglene i ARC er at denne dagen skal alle deltagende båter ha pyntet båten med signalflagg. Resultatet er en marina pyntet til fest med over 240 deltagende båter, hvorav 13 norske.

 

Mange arrangementer

I kveld er det Barbecue hos Don Pedro, som driver Texaco stasjonen ytterst på moloen. Tidligere i uken har det vært både bryggefest med levende musikk, utendørs cocktailparty, og en finere middag på Yacht klubben i Las Palmas. På denne middagen var det pent antrekk, og som et resultat av dette var ikke den norske deltagelsen så stor der..

Du kan følge «Smily IV» på nett her.