Forfatter og seiler: Hanne Engevik.
Havneguide for Västkysten

Havneguide for Västkysten

Om kort tid lanseres  «Havneguiden Göteborg - Svinesund».  Med dette vil båtfolket kunne gjøre seg kjent  med  leder og havner  langs Bohuslänkysten.

Publisert Sist oppdatert

I de senere årene har antall norske båter i den svenske skjærgården nærmest eksplodert. Det er minst like mange norske som svenske båter i gjestehavnene fra Strömstad til Smögen/Lyskekil.

Det er Jørn og Hanne Engevik, forfatterne av flere Havneguide-bøker fra norske farvann, som også står bak denne publikasjonen. Boken er resultatet av to års systematisk arbeid.

«Havneguiden Göteborg – Svinesund» er en bok som kan brukes hele året.  «Sofaseilerne» har sin høysesong i vinterhalvåret. Da leses nautiske publikasjoner, og inspirasjon til sommerens turer hentes, sier Jørn Engevik.

Helikopterbildene i Havneguiden viser havnens spesielle stemning og atmosfære. I så måte er sofaseilerens krav tilfredsstilt.  Når den virkelige seilasen begynner, er det viktig at maritim informasjon er raskt og lett tilgjengelig. På bildene har vi derfor markert dybder, bolter, anbefalte innseilingsleder og gjesteplasser.

Slik ble boken laget

– Mange av havnene er besøkt utenfor sesong, og det er nok grunnen til at vi er blitt ekstra godt mottatt. Da er det lettere å komme i kontakt med historiefortellere. Vi har latt oss overraske over alt som har skjedd langs denne kyststrekningen. Så å si hvert eneste lille skjær har sin historie å fortelle.

I andre utgave av «Havneguiden» 1 og 2 markerte vi skjær, dybder, innseilingsleder og lignende i bildene. Vi fikk tidlig positive tilbakemeldinger på dette, og vi har derfor lagt inn flere detaljer på bildene i «Havneguiden Göteborg – Svinesund».

To deler

Teksten er delt opp i to,; en generell- og en maritim del. Den generelle delen av teksten omhandler litt om stedets historie. Båtlivet er først og fremst avslapning, men litt aktivitet hører likevel med for mange.  – Vi har vært i land på alle steder og sett etter alt fra turstier, jettegryter, sandstrender og utsiktspunkter til golfbaner og restauranter. Resultatet er innarbeidet i tekstens generelle del.

Den maritime delen av teksten gir informasjon om hvilket dreggfeste som kan forventes i havnen man går inn i, vind-, strøm- og dybdeforhold, hva man bør passe seg for under innseilingen med mer.

«Havneguiden Göteborg – Svinesund» er delt inn i fem seilingsområder og begynner på Tistlarna i sør, sør for Göteborg og følger kysten nordover.

Fakta om  «Havneguiden Göteborg – Svinesund»:

Forfatter:        Hanne Engevik, Jørn Engevik

Forlag:        Skagerrak Forlag AS

Sider:            254 sider

Stikkordsregister:    300 oppslagsord, 225 havner     

Pris:            398,-

Salgsdato:        19.11.07|

Les mer www.havneguiden.no  www.skagerrakforlag.no