Väderöarna - idyll også i november
Väderöarna - idyll også i november
Väderöarna - idyll også i november

Väderöarna - idyll også i november

Den lille øygruppen ute i Skagerrak, skilt fra Bohuslän, er et mål for sommerturistene. Også om vinteren har Väderöarna sitt å by på.

Publisert Sist oppdatert

Väderöarnas Värdshus holder åpent i vinterhalvåret og byr på havets delikatesser og overnatting. Øygruppen var derfor et naturlig mål for Fønix-gjengen på Skagerrak-safari i november.

Etter en frisk, men stillesittende overfart fra Skagen var seilerne ivrige etter å strekke bena på land. Etter en kort spasertur til den bebodde øyas høyeste punkt der man fra utsiktstårnet kunne se blinkene fra Færder fyr og lys fra fastlandet i Bohuslän lot vi oss benke ved den hyggelige lille restauranten. Her fikk vi smake havets frukter i de rette omgivelser. Stedets kokke hadde forberedt hummer, som må bestilles på forhånd, rekesalsa og passende dessert. Også mange hadde tatt turen med ferge fra fastlandet. Her er sengeplass til 32 i dobbeltrom og familierom for inntil syv personet.

Oslo-Hvasser-Skagen-Väderöarna-Oslo er en fin seiltur på sommerføre, men med sommerens vær i frisk erindring, spørs det om ikke årets novemberseilas til folketomme havner, mildvær og ideelle vindforhold var en enda finere opplevelser. Det syntes i hvet fall seks glade sekstiåringer med seilbåten «Anne Mari».

Om du tenker gjøre det samme, hvilket vi anbefaler, kan det ennå være mange fine helger før frosten kommer.  Vil du innom Väderöarna, bør du bestille mat på telefon + 46 (0)525-320 01 eller mobil +46 0708-26 58 02

e-mail: anna@fjallbacka.net