Port2Port går fra Vanuatu til Bundaberg
Jørn og Eli i Silene
«Coconut»
Silene

Norske båter i Stillehavets ARC

Port2Port Rally går fra Vanuatu til Australia og starter på lørdag. Det blir en tøff seilas.

Publisert Sist oppdatert

Port2Port Rally blir arrangert hvert år på denne tiden. Det er nå tyfon-sesongen setter inn for alvor i Stillehavet og langtur seilerne må seile mot farvann utenfor tyfon-sonen. Port2Port Rally går fra Port Vila på Vanuatu til Bundaberg i Australia. Bundaberg ligger i Queensland, syd for Great Barrier Reef. Seilasen er på 1050 n.mil og er beregtet til å ta 8-12 dager.

Gratis

I motsetning til ARC som tar seg godt betalt er Port2Port rally en dugnad mellom arrangørstedene. Tidligere har det bare deltatt noen få båter, men nå er tydelig arrangementet blitt godt kjent og det stiller 55 båter hvor hele fire er norske.

Tøffe forhold

Eli om bord på «Silene» forteller at det kan bli en tøff tur.

– Værutsiktene ser desverre ut til å melde litt vel tøffe forhold rundt 20-24 okt, men det er annå et par dager til -så vi følger med. Det blir spennende å se om båtene velger å dra ut uansett, eller om de velger å vente et par dager om meldingene skulle slå til.

Torsdag kveld er det sosial samling for alle deltakere her i Port Vila. I tillegg til «Silene», ligger også de norske båtene «Coconut», «Celin« og «Blue Marlin»(det store bildet)  her (alle skal delta).  Det sosiale programmet i Bundaberg ser veldig lovende ut, så vi gleder oss alle.