Suwarrow er nasjonalpark og man forventes å handle deretter
De lokale guttene viser Peder sine fiske hemmeligheter
Heidi og Eivind

«Empire» på Tonga

Eivind, Heidi og lille Peder har havnet sammen med en rekke andre norske seilbåter i stillehavsparadiset.

Publisert Sist oppdatert

Mail fra Heidi til Seilas:

Vi ligger nå i Neiafu på Vava´u, en av de nordligste øygruppene på Tonga. Etter 10 herlige dager på Suwarrow, en fantastisk atoll blant Cook Islands måtte vi videre. Den eneste negative siden ved langseilerlivet er at man oftest må videre...

Seilasen de 800 nm til Vava´u ble en rask 4 1/2 døgns etappe med tildels mye vind og fisken bet på kroken før lunsj annenhver dag. Til tider var det en fuktig seilas, enkelte ganger med regn flere timer i strekk.

Flere norske båter

Siden vi forlot Karibien for over et år siden har vi knapt sett en norsk båt. Det var derfor hyggelig å møte tre av båtene fra "den norske flåten" her på Vava´u. "Villvind" fra Moss kom bort med ferske kanelboller da vi lå på toll brygga, samt invitasjon til feiring av fødselsdagen til Kapteinen ombord i norske "Vagabond Virgin".  Vi har nå innhentet den norske langtur-"flåten" som gikk gjennom Panamakanelen tidligere i år.

Orkansesong på vei

Mange båter samles i området rundt Fiji og Tonga på denne tiden før man seiler over til New Zealand eller Australia for orkansesongen. Ryktene sier at det er tolv norske båter i området nå, regner med at vi møter vel flere de neste ukene.