Sommer og festivalstemning.
Penthouse Playboys.
Christian Blom har sine egen måte å beskytte seg mot Festivalmusikk hvis det skulle bli for høyt.
Festival her ’og?

Festival her ’og?

I Grimstad møtte vi flere seilere som ikke ante at det var Nytelsesfestival før de ankom havnen.

Publisert Sist oppdatert

Vignettefoto: Jolleseilere på ferietur: f.v Christina Parker, Andrea Berger, Jonathan Seim, Tilla Thorleifsson og Christian Juell på  festivalbrygga i Grimstad.

Lite foto: Familien Blom i sin Dufour 385 i gjestehavnen i Grimstad for 2. gang i sommer.

Det er ikke lett å holde orden på alt som skjer av festivaler og liv i havnene våre om sommerne. Blant de mindre kjente på landsbasis er helgens begivenhet i Grimstad. Nytelsesfestivalen samlet tusenvis av lokale gjester, hyttefolk og båtfolk.

De som hadde lagt seg med båt i gjestehavnen kunne dermed nyte konsertmusikken fra Nytelsesfestivalens scene gratis utover kvelden. Blant de som er funnet veien helt bort til gjerdet er E-jolle-seilerene Tilla Thorleifsson og Christian Juell, som sammen med vennene er på seilferie med en Hallberg –Rassy 31.

 – Vi ante ikke at det var  festival her, så dette var kult, sier Tilla, som nylig ble nummer 11 i VM for E-joller. Så snart denne uken er over er det tilbake til treningen, men da i 29’ er.

På spørsmål om hvordan de synes sommerværet har vært er ikke Christian og Tilla helt enige. Mens Christian synes det har vært mye vind og dårlig vår, poengterer Tilla at «mye vind» i seg selv betyr bra vær.  Men denne helgen og de neste dagene er det altså ferietur med venner som står i fokus, og ikke regattaseiling.

Ly mot lyden

På gjestebryggen møter vi  Hans Blom fra Moss, som ferierer sammen med familien om bord i Dufour 385 «Skruff»,- oppkalt etter boken om skipshunden med samme navn.

Blom visste heller ikke at det var festival her denne helgen, og selv om de bare har gode ord å si om gjestehavnen i Grimstad, så  hadde de muligens valgt et annet sted om de hadde visst at de skulle bli liggende inntil en musikkscene med store høytalere. Men Hans ' far Christian har funnet frem hørselsvernet i tilfelle det skulle bli for mange desibel.

Flaks med været

Heller ikke Hans Blom er spesielt misfornøyd med været, til tross for at det ikke har vært dårligere på mange tiår i sør.

– Det har jo vært litt blandet, men helt ok å være på seiltur de siste ukene, sier Blom som håper på litt skikkelig sol de siste to ukene av ferien.

– Det er meldt bra, så kanskje jeg har flaks….

Øl og nytelsesbrett

Inne under teltene møter vi Kjetil Jikuin, sjefsbrygger for mikrobryggeriet «Nagne Ø». Han har satt opp en stand bestående av flere typer øl og et eget «Nytelsesbrett» bestående av smakebiter fra forskjellige retter og fire ølsorter.

–  Øl er mer enn bare pils, og vi i mikrobryggeri-bransjen har som mål å øke kvaliteten og mangfoldet på norsk øl, forteller Kjetil, som også eksporter øl til våre naboland. Faktisk var over halvparten av fjorårest inntekter fra salg til Finland, Danmark, Sverige og USA, får vi vite. Han anbefaler «Imperial Stout», som nylig har kommet på hjemmemarkedet. Så, kanskje du også kan nyte en en mikrobrygget øl til ankerdrammen neste gang du seiler innom Grimstad?